BOMBESKOLE: TRAMPKI

Har du nogensinde spekuleret på, hvilke sko folk, der repræsenterer forskellige årstider, ville gå? Efter min mening ville vinteren gå i emu og farverige Lady Spring ville komme naturligt i farverige sneakers! Det er takket være hendes magiske sko, at hvert stykke jord, som hun ville lægge sin fod på, ville blomstre! Er du enig med mig?

Sneakers har en historie, og det er længere end man ville tro.

Gummibensler eller essensen af sneakers blev patenteret i 1832 af Waita Webster, men deres produktion begyndte i 1980 i Storbritannien. De første sneakers blev dog lavet i 1908 i USA i firmaet Marquisa M. Converse. De blev kaldt All Star, og produktet var beregnet til basketballspillere. Skoene bestod af en udødelig gummisål og en top af sort lærred. Sneakers er populære i begyndelsen af 20-tallet i det XX århundrede, da mærkeambassadøren blev Charles "Chuck" Taylor-basketballstjerne og gudfar til den næste ikoniske model af sneakers. I 40'erne bestilte den amerikanske hær sneakers og lavede dem med træningssko. Soldaterne værdsatte trøst og efter at servicen i hæren købte sneakers og bar dem i deres fritid. I det næste årti blev lavine sneakers populære. De blev båret af alle repræsentanter for alternative synspunkter, musikere og atleter. Brug af sneakers er blevet et udtryk for frihed, opposition og revolutionerende tanke. I årevis har 70 'sneakers mistet deres betydning som sportssko, men de vinder stadig styrke som et synonym for oprør, men også af bekvemmelighed. Og så døde Kurt Cobain den 5. april 1994 i sneakers på hans fødder, og sneakers rolle som udtryk for alternativ tænkning styrkes og skød rod.

Og nu er det tid til en polsk accent! Ved du, at i 1930'erne blev der også produceret sneakers i Polen? Ja! I Grudziądz i firmaet "PePeGe", hvor navnet på sneakers - pepegi, populært i Polen, kom fra.

I øjeblikket er sneakers fortsat et obligatorisk kendetegn for modkulturrepræsentanter såvel som moderne mennesker, der bor i storbyer. Sneakers kan sættes på jeans, en sommerkjole og endda en kulør! De bæres af alle og fra fødslen! De kan være hvide, farvede, kileformede, med ankel eller uden snørebånd. Hvilken vil du vælge?

Kult, hvide sneakers? De passer ind i enhver styling, og hvis de bliver beskidte, er det nødvendigt at vaske dem med hvidt tandpasta! De bliver som nye!

Eller måske foretrækker du sød som slik?

Eller klassisk jean?