Efterårssko - pas på sko lavet af forskellige materialer

Fortsætter vi den forrige artikel, overvejer vi denne gang at forberede andre efterårssko til alle regnfulde ekspeditioner. I vores garderobe har vi bestemt en bred vifte af fodtøj, som du har brug for at passe på en ordentlig måde. Ikke hver person bruger også læderpartikler. Lad os overveje, hvordan vi passer på andre sko kort før sæsonen.

Hvilken tilstand er dine sko i?

Dette er et meget vigtigt spørgsmål. Den faktiske tilstand på dine sko i efteråret afhænger af ham. Det er værd at foretage oprydninger efter ferien og vurdere, hvilke par du bestemt skal skille dig med, og hvilke du stadig kan forlade og bruge, for eksempel i den varme halvdel af september. Sig farvel til de utæt og beskadigede sko. Fugt i år kan ødelægge dem hurtigere, og bæreren kan let komme i forkølelse. Pleje af sko er meget vigtigt, især for børn. De kommer ofte med ideen om at løbe rundt om pytter efter skoletid i andre sko end godt beskyttede wellies.

 

Kontroller fodtøj for snavs. Hvis du desværre ikke har renset dem før vinteren, skal du gøre det nu - især hvis dette er sko, der skal impregneres. Beskyt mod snavs og fugt. Gør det ikke på snavs, på denne måde fikser du det.

 

Hvordan rengøres og beskyttes efterårssko?

Vi har allerede nævnt lædersko her. Det er dog værd at overveje at rengøre andre typer fodtøj. Det handler om universelle og evigt moderigtige ruskindsko. Ruskind hader fugt. Så tør ikke disse sko med en våd klud. Det er værd at gøre det tørt med en blød børste dedikeret til sko. Hvis du ikke har en, kan du vælge at bruge en tandbørste med lignende blødhed.

 

I stigende grad beslutter vi også for nubucksko. Det er den veganske ækvivalent med lædersko. Det er kendetegnet ved ruhed, men det er lidt blødere end naturligt materiale. Nubuck skal også behandles tørt. Dette betyder at bruge en delikat børste, der fjerner tørret snavs i form af mudder eller salt. Takket være dette fodtøj vil være i bedre stand. Endelig - absolut! - beskyt dem med et specielt dedikeret præparat, dvs. imprægneret. Du vil være sikker på, at skoene kan modstå de værste vejrforandringer.