Glatte fødder, skrubbe, majs - hvordan man vælger sko for ikke at lide?

Hvordan vælger jeg sko til voksne?

I modsætning til hvad der ser ud, er det ikke så let at vælge den rigtige model af sko, selv for en voksen. Du har sandsynligvis lidt mere end én gang af dårligt valgte sko, tryk, skrubning, smerter i dine fødder, kalve eller rygsøjle. Heldigvis kan dette afhjælpes. Når du vælger sko, skal du være opmærksom på følgende retningslinjer:

  • størrelse

En godt valgt størrelse er ekstremt vigtig. Fodtøj bør ikke være for stort eller for lille. Hvis størrelsen er for stor, bevæger foden sig, og skoen kan gnide den. Derudover resulterer iført sådanne sko i ubehagelige smerter i fødder og kalve. For små sko kan deformere foden. En person, der bærer sådanne sko, lægger en fod på dens ydre kant eller på hælen, hvilket kan forårsage smerter og endda forårsage flade fødder. I godt tilpassede sko skal mellemrummet mellem tå og tæer være ca. 5 mm.

  • Den rigtige form

Når du vælger sko, er det bedst, at skoenes tå matcher formen på din fod. Han skal ikke undertrykke eller fordreje det. Dette kan føre til degenerative ændringer i led og fingre samt halluer.

  • Rigtig højde

Kvinders ben i høje hæle ser smukke ud. Hvis du dog undertiden vil give dine fødder en hvile, men ser lige så stilfuld ud, kan du vælge behagelige pumper, fx Seastar-modellen, brune pumper med en flad hæl eller for eksempel sorte åbne kiler på kilen S22 .

  • En god sål

Sålen er også vigtig i fodtøjet, takket være det fødderne kan hvile og ikke skade dig, mens du går. Sålen skal være formet således, at den giver tilstrækkelig støtte til foden. Den vigtigste ting er i sportssko, fordi dens opgave er stødabsorbering. Eksempler på sådanne sko er for eksempel Nike Viale M AA2181-003 løbesko eller Asics Gel-FujiTrabuco 7 M G-TX M 1011A209-600 løbesko . Deres korrekt profilerede såler giver komfort og stabilitet, mens man går, og beskytter samtidig fødderne mod kvæstelser.

  • Høj kvalitet

Husk også at vælge sko af god kvalitet. Fodtøj syet af de billigste materialer vil ikke kunne passere nok luft, hvilket betyder, at dine fødder ikke trækker vejret og sveder for meget. Vi anbefaler for eksempel brune Edeo 2354 kilepumper , lavet med den største pleje af naturligt læder.

  • Let fodtøj

Når du køber sko, skal du være opmærksom på deres vægt. Det er bedst, at de er så lette som muligt. Dette vil uden tvivl påvirke graden af ​​træthed i dine fødder efter en hel dag med gåture. Tungt fodtøj får benene til at blive trætte mere og kan kvælde eller skade i slutningen af ​​dagen. Vi anbefaler for eksempel Asics Gel-Venture 7 Gs Jr 1014A072-020 løbesko med en let og åndbar overdel.

Hvordan vælger man behagelige babysko?

Du skal være særlig forsigtig, når du vælger sko til dit barn. Vores børns følsomme fødder udvikler sig stadig, og derfor er de ekstremt sårbare over for deformationer og forskellige typer slid. Husk, at dit barns fods tilstand har en betydelig indflydelse på hele hans bevægelsessystem. Hvad skal man overveje, når man vælger sko til de yngste? Først og fremmest:

  • størrelse

Babysko må ikke være for store eller for små. For stor vil ikke give støtte for fødderne, og for lille vil forårsage smerter i benene og knæene, skrubbe, deformiteter i foden, flade fødder. Afstanden mellem tæerne og tåen skal være 5 til 6 mm, og tåen må ikke begrænse tæerne. Sko skal være stabile, men på samme tid kan ikke komprimere og blokere foden.

  • form

Babysko skal have afrundede tæer for at give tæerne bevægelsesfrihed. Et godt valg vil for eksempel være American Club sko brune Vinterstøvler støvler støvler glider American 1904 .

  • ting

Sålen og dens profil såvel som fremstillingsmateriale er også vigtige. Ideelt set skal alle sko være lavet af blød materiale af god kvalitet, naturlæder eller bomuld, som f.eks. Bartek marineblå Casual drenge sko 55599 marineblå lavet af naturligt læder, hvilket giver en perfekt pasform til foden uden risiko for slid.

  • Snøring og øvre

Børnesko kan snøres eller velcro, hvilket er lettere at tage på og tage af. For små børn, der for nylig har lært at gå, skal skoene have en høj overdel for at give anklen tilstrækkelig stabilitet, f.eks. Drengers Ren But 1423 grå sko eller velcro-sko Bartek 11703 til piger.

For at opsummere er det ikke let at vælge veltilpassede sko, hvor det er værd at overveje en række faktorer. Når du vælger det rigtige fodtøj, skal du være opmærksom på den gode størrelse, det materiale, de er lavet af, sålen eller formen. Husk, at godt valgt fodtøj er ekstremt vigtigt, ikke kun for dine fødders velbefindende, men også for rygsøjlen. Derfor skal du behandle køb af sko ikke kun som glæde, men også som en investering i sundhed. Tjek de skomodeller, der findes på butymodne.pl, og vælg den variant, der passer til dig. Nyd din shopping!