Hvordan man tager sig af vinterstøvler?

Det lader til, at foråret er afgjort i vores hjem for godt. Du forbereder allerede på forårsstyring og drømmer du om at starte sommer kjoler og sneakers eller sandaler? Ved du, hvordan man tager sig af vinterstøvler? Hvis ikke, så bliver det nødvendigt at læse denne artikel!

Jeg tror, at alle gerne vil have en sådan ordre i garderoben som Perfect House Lady - separat garderobe til sko, skuffer til tilbehør
og smykker, identiske, hængende bøjler med farverige buer og sko høfligt liggende i gennemsigtige æsker. Ingen tvivl - det er fantastisk! Men hvem har tid? Hvem har så meget selvfornægtelse? Og frem for alt: Hvem vil bruge duotonbeløb på bøjler og gennemsigtige bokse? Eller måske er det bedre at købe nye ballerinaer eller sneakers til disse penge? Hvis du vil bestille i skoskabet, men uden en rengøringsuge, skal du følge reglerne nedenfor.

Målene er klare:

Vi ønsker ikke en brudt lynlås eller manglende våben til at overraske os i november.

Skoene skal være i den bedst mulige tilstand.

Og garderobeskabet skal bestilles.

I starten gør vi en grundig gennemgang af sko fra efterår og vintersæson. Vi ser flippene, kontroller, at skyderne ikke sidder fast og sålerne ikke skraler væk fra den øverste. Vi vælger sko, der er egnet til regenerering, og vi giver dem til skomagerens punkt. Hvis sålen er revnet, er hælerne knækket eller snoet, eller hvis foringen er slidt - så kan der ikke gøres noget. Sådanne støvler er bedst placeret under skraldespanden, måske endda tjener en anden eller bare smid den væk. Omkostningerne ved skofornyelse efter vinter starter ca. PLN 20 og slutter ved PLN 100.

På dette tidspunkt er det værd at se igennem alle vinter- og efterårsstøvler. Hvis der ikke er brugt sko i to sæsoner, er det bedst at returnere dem, sælge dem eller bytte dem. Internettet tilbyder mange muligheder. Der er ingen mening at holde sko i skabet, som vi oversætter fra sted til sted. Det er ikke rigtigt, at brugte sko ikke forringes. Hvis de ikke er ordentligt sikret, kan de deformere, ændre farve, falme eller endda revne.

På dette tidspunkt vil det være godt at huske de sko, hvor vi går på arbejde. Hvis vi i løbet af efteråret og vinteren skiftede sko på arbejdspladsen, er det værd at kontrollere, hvilken tilstand de er i og give dem op til regenerering. Måske snørebånd skal udskiftes eller huden har brug for hydrering? Eller måske har du brug for en ny sok? Om foråret vil du sandsynligvis ændre dine sko sjældnere, så det er en god tid at tænke på regenerering.

Når du har hentet skoene fra reparationen, skal du kontrollere, om du ikke har brug for nye indlæg eller snørebånd. Måske ville det være værd at erstatte dem og ikke tænke på det i et halvt år?

Og nu er det vigtigste: sko, der allerede er regenereret eller dem, der ikke behøver reparationer, grundigt rent, slippe af med sandet
fra sålerne rykker vi ud, så der ikke er noget inde og anbringer et tykt lag skoesko, men vi polerer dem ikke! Vi skubber skoene så forberedt med aviser og arrangerer dem jævnt i kasser. Vi kan sætte et stykke vatpind i æsken
med en dråbe eller to æteriske olier. Du kan vælge duften efter eget valg. Vi anbefaler lavendel, gardenia eller sandeltræ.

Hvis du har problemer med ubehagelig lugt, er det bedst at sætte gamle sokker (de kan ikke være huller) med et par spiseskefulde sodavand og sætte dem i dine sko, inden du fylder dem med aviser. Soda absorberer dårlige lugte og desinficerer. Dine sko vil være som nyt!

Når alle skoene stadig er i garderobeskabet og falder i en forårsdrøm, er det værd at overveje, om i den kommende vintersæson du ikke behøver nye sko. Hvis ja, er det værd at gennemgå salgstilbudene!

Husk at velplejede sko vil tjene dig bedre og vare længere!