Sko trivia - se om du kender det!

Vi står overfor en anden, anden artikel fra serien af fodtøjs trivia. Undtagelsesvist vil vi gå lidt tilbage i tiden, først huske alderen tættere på os og slutte med figuren af Marie Antoinette. Før det kommer, er det værd at spørge dig selv, om sko kan være ... et symbol på lykke? Ja! Det viser sig, at i Asien er meget ofte smukke stifter indlejret i bygningerne, når de bringer dem. De skal bringe velstand til nye beboere!

 

Men da vi taler om sko ...

Fodtøj har altid været fascinerende og inspirerende. Ikke kun som du kan se i eksemplet ovenfor. Det kan tilføjes, at de såkaldte flapper-piger eller drenge skylder deres navn til sko. Dette er en karakteristisk lyd, udstedt af gummistøvlerne, der bæres af dem. Gamle tider, åh gamle, dog kan Flapper Girls tema ses i nogle nye film. Kender du en titel?

 

Og når du ikke har brugt sko!

Vi ved, hvordan det lyder! Det er dog værd at vide noget om det øjeblik, hvor folk begyndte at gå regelmæssigt i deres sko. Det viser sig, at landsbyboerne i Polen først efter krigen begyndte at bære sko uanset årstiden. Tidligere blev der kun sat sko i tilfælde af vinter og frost. Eventuelt blev de sat på ved at komme ind i kirken. Men ikke på vejen - den ene var stadig barfodet.

 

Og hvad med Marie Antoinette?

Vi ved ikke, om du så filmen "Marie Antoinette", som var en biografi af denne kendte kvinde. Filmen kan dog ses at dronningen havde så mange som 500 par sko til forskellige lejligheder. Hvert par blev håndlavet, intrisk omsorg for detaljer, for at behage Marie Antoinette. Hertil kommer, at pigen håndterede skoene - at tage sig af de kongelige tøfler var hendes eneste og vigtigste opgave.

Sko og sko - hvem ville have forventet, ikke? Vi ved imidlertid, at mange mennesker er interesseret i sådanne oplysninger, og vi er glade for at dele det. Efter alt, hvem ville have troet, at kun nogle få årtier siden kunne polske folk gå uden sko eller at dårlige børn skaber et bestemt feminint billede?