5 effektive måder at få dine sko for løse på


Glatte hæle fra sko forårsager ubehag og gør det vanskeligt at gå. Langvarig brug af sko, der er for løse, kan forårsage ømme fødder og endda bidrage til smertefulde vabler. Heldigvis behøver du ikke skille dig af med et par slidte yndlingssko. Vi rådgiver, hvordan du håndterer for løst fodtøj.

Hvorfor er mine sko blevet for løse?

Efter at have fjernet sommersko fra garderoben, viste det sig, at dit par yndlingssko pludselig holdt op med at passe? Der er mange grunde til, at dine sko kan være blevet for løse. En af dem er vægttab. Den medfølgende fjernelse af problemet med væskeophobning i kroppen betyder, at foden kan blive halvt så stor som foden. I tilfælde af nybagte mødre kan dette skyldes en tidligere graviditet, der bidrog til hævelse af fødderne. Hvis du bruger et par sko for ofte, kan det med tiden også få skoen til at glide af din fod.   

Uanset årsagen til, at dine sko er for løse, behøver du ikke skille dig af med dem. Find ud af om effektive måder at lave sko, der er for løse.

# 1 Invester i indlægssåler

Den mest populære og samtidig en af ​​de mest effektive måder at sko på, der er for løse, er indlægssåler. Uanset hvilket materiale de er lavet af, kan indlægssålerne effektivt reducere fodtøjet med så meget som 1 størrelse, og tilbyder desuden en række andre anvendelser. Gel-indlæg er perfekte til folk, der bekymrer sig om deres led. Læderindlægssåler er derimod et ydre øje for dem, der kæmper med fodsved. I tilfælde af vinterfodtøj anbefaler vi termiske indlæg, der nemt holder den behagelige varme og giver dine fødder ægte komfort.

Du skal blot putte socklineren ind i fodtøjet, og sørg for, at der ikke er folder nogen steder. På den måde vil indersålen udfylde mellemrummet mellem foden og skoen, og du vil kunne nyde et bedre siddende fodtøj.

# 2 Tag dine hæle på

Hæltapper er små, selvklæbende strimler, der hjælper dig effektivt med at forhindre, at dine hæle glider ud af dine sko. Fastgør dem på indersiden af ​​skoen i hælområdet. På denne måde vil din fod bevæge sig lidt frem, og dine hæle får ekstra dæmpning. 

Denne metode vil fungere til stort set alle typer sko og anbefales især til typesko peep-toe, altså sko med åben tå.

# 3 Udfyld overskydende plads

Hvis du nemt vil slippe af med problemet med løse sko, skal du fylde den overskydende plads med vatrondeller. Du kan erstatte dem med servietter eller toiletpapir. Husk at udskifte disse fillers med nye hver gang du tager dine sko på. 

Denne løsning vil fungere med flade formelle sko, ballerinaer, høje hæle og hæle. Vi anbefaler ikke at fylde sportssko på denne måde. Undgå denne metode, hvis du skal til træning eller en lang gåtur – det kan give en ubehagelig lugt.

I butikkerne findes også specielle fillers til sko, de såkaldte næsepuder. Denne løsning er især populær blandt forældre, der ikke har råd til at købe flere par sko til deres barn i en sæson.

# 4 Gå efter tykke sokker

I tilfælde af vinterstøvler er en god og effektiv løsning at have tykke uldne sokker på, der vil fylde det tomme rum. Hvis du ikke har uldsokker ved hånden, kan du tage to eller tre par bomuld på.

På denne måde vil du tilføje volumen til dine fødder både i bredden og længden, og slippe af med problemet med løse sko. En bivirkning af denne metode er at give ekstra varme på frostrige dage. Hvis du kæmper med problemet med overdreven fodsved, skal du ikke bruge denne løsning.

# 5 Læg dine sko i hænderne på en specialist

Mens du søgte råd på internettet, er du muligvis stødt på en metode til at gennemvæde løse sko med vand og udsætte dem for solen. Brug ikke denne løsning under nogen omstændigheder, især hvis du har at gøre med dit yndlings par læder- eller ruskindssko. Langvarig eksponering af fodtøj for direkte sollys kan forårsage grimme misfarvninger på materialet.  

Hvis du ikke vil risikere det, skal du bare give dine sko til en specialist. En skomager ved udmærket, hvordan man effektivt og sikkert reducerer sko, der er for løse, for ikke at beskadige dem.

Hvorfor er det ikke værd at købe løse sko med vilje?

Husk ikke at købe sko, der er for løse. Mange mennesker tror fejlagtigt, at det at bruge sko en størrelse større kan forhindre knyster eller hudafskrabninger. Denne tro er dog meget misvisende!

Med sko, der er for store, skal dine fødder yde en masse arbejde for at støtte din krop. Resultatet af denne indsats er unaturlig gang og smerter i fødderne. Desuden kan sko, der er for store – fordi de ikke giver tilstrækkelig støtte – øge risikoen for fald, som kan opstå, når man går op eller ned af trapper. 

Korrekt tilpasset fodtøj giver en stabil platform, som hele din krop hviler på. På den måde er dine ben indrettet på en optimal måde, hvilket mindsker slid på sener og led. Af denne grund anbefaler vi, at du køber den rigtige størrelse sko.