Fjernelse af fedtede pletter fra naturligt læder. Find ud af mere om effektive måder


Fedtet pletter på sko er en af ​​de mest besværlige pletter, fordi de er ekstremt vanskelige at fjerne, især hvis de vises på naturligt læder. Det er værd at bemærke, at naturligt læder ud over den glatte sort også kan være karakteriseret ved tilstedeværelsen af ​​børster (kortere eller længere), hvilket betyder, at dette materiale vil kræve særlig og anderledes pleje. Det er svært at fjerne fedtede pletter fra naturligt læder, men der er flere måder, der kan være effektive.

Fjernelse af fedtede pletter fra sko - profylakse

Når du køber nye sko, er det vigtigste at opnå den passende imprægnering til dem. Husk at bruge det lige før du tager dit nye fodtøj på for første gang, og brug det derefter regelmæssigt, især i ugunstigt vejr. En korrekt valgt imprægnering vil skabe et usynligt beskyttende lag på skoene, som beskytter det naturlige læder mod indtrængning af fugt og aflejring af snavs, herunder fedtede pletter.

Men hvis du på trods af korrekt og omhyggelig pleje undlader at beskytte dine lædersko mod en grim, fedtet plet, har vi flere dokumenterede måder at fjerne det på.

1. Vand og opvaskemiddel

Bland varmt vand med et par dråber opvaskemiddel, dypp derefter en klud i det og tør forsigtigt skoen. Det vil være meget lettere at slippe af med pletten, hvis den er nyrenset. Efter endt behandling skal du tørre skoen tør.

2. Talkpulver eller kartoffelmel

Denne metode kan bruges selv i tilfælde af naturligt læder med lange børster (ruskind, nubuck). Efter forsigtigt at tørre pletten med et køkkenrulle, drys området på pletten og lad skoene stå natten over. Ryst derefter resterende mel eller talkum af. For at øge effektiviteten af ​​denne metode kan du bruge en børste med sarte børster. Hvis den olieagtige plet stadig er synlig, skal operationen gentages.

3. Vand med eddike

Eddike er fantastisk til fedtede pletter på lædersko. Bare fugt kluden i en opløsning af vand og eddike, og tør derefter forsigtigt snavs af. Eddike -pletten skal forsvinde fra stoffet.

4. Produkter designet til at fjerne pletter fra læderoverflader

Hvis ovenstående metoder ikke har virket i kampen mod en genstridig plet, kan du kigge efter specielle, professionelle produkter i butikken, beregnet til rengøring af naturligt læder.

I sortimentet af skobutikker kan du let finde alle former for spray, pastaer, cremer, mælk, lotioner eller specielle væsker. Det er vigtigt at matche produktet til hudtypen og dens farve for at undgå misfarvning eller beskadigelse. Hvis du ikke er sikker på, om produktet er egnet, skal du prøve det på en upåagtet overflade af skoen, før du bruger det første gang for at sikre, at det ikke skader materialet.

Efter pleje skal du altid lade dine sko tørre helt, helst i sikker afstand fra intens varme og direkte sollys.

Advarsel. Husk, at lædersko ikke kan vaskes i maskine, da store mængder vand kan beskadige stoffet og føre til deformation. Så vask af dine sko hjælper ikke kun med at fjerne den fedtede plet fra dine sko, men vil sandsynligvis forårsage uoprettelig skade.

Korrekt og regelmæssig pleje af lædersko giver dig mulighed for at minimere eller endda helt undgå forekomsten af ​​uønsket snavs og fedtede pletter. Hvad mere er, det vil også beskytte dine sko mod de skadelige virkninger af eksterne faktorer, som vil forlænge deres levetid betydeligt.