For stramme sko? Sådan smadrer eller brækker du lædersko fra hinanden


Er de nye sko for stramme? Forsøger du at gå ender med smertefulde gnav og vabler? Det har vi en løsning på! At knække sko er ofte den eneste måde at bruge dem uden problemer. I denne artikel finder du nyttige tips til, hvordan du skiller lædersko op eller adskiller dem.

At købe et par nye sko har nogle gange ubehagelige konsekvenser i form af pres på foden. Denne situation opstår især i tilfælde af lædersko, både dem, der er lavet af naturligt og økologisk læder. Opmåling af sko i butikken er normalt begrænset til et par minutters aktivitet. På den anden side, når vi køber sko i netbutikker, kan vi ikke prøve dem, før handlen er afsluttet, fordi hele købsproceduren er baseret på at bestemme den korrekte størrelse på indersålen. Når man prøver skoene derhjemme, viser det sig, at selvom størrelsen er god, svarer skoens form ikke helt til fodstrukturen, og som følge heraf føler vi ubehag, når vi har den på.

Heldigvis kender vi effektive måder at skånsomt knække sko på, så de får den rigtige størrelse og form, som et resultat af, at de bliver behagelige, og du vil fjerne ubehagelige og smertefulde hudafskrabninger. Kontrollere, hvordan man smadrer eller splitter lædersko!

Sådan smadrer du sko - hjemmelavede måder

Blandt de effektive metoder til sko, der er for stramme, finder du både professionelle og hjemlige, som med succes er blevet brugt i mange generationer. Kendt af vores forældre, de har overlevet den dag i dag og er en grundlæggende livline i tilfælde af ubehagelige eller for små sko.

  • Pålidelig hammer. Den første tanke i lignende situationer er at smadre skoene med en hammer. Dette er en god metode, så længe du gør det skånsomt, fordi udygtig eller for intens hamring på lædersko med en hammer kan ende i noget af en katastrofe. Hammeren vil kun arbejde for at knække og blødgøre for skarpe eller dårligt passende kanter på en sko. Prøv under ingen omstændigheder at bruge denne metode på andre dele af skoen!

  • Varm luftstrøm fra tørretumbleren. Varm luft vil blødgøre huden, hvilket gør den mere plastisk og lettere at tilpasse til fodens form. Når skoen er varm, skal du sætte den på din fod og prøve at sprede den, indtil den er afkølet. Du kan om nødvendigt gentage handlingen. Det skal understreges, at den varme strøm kun må ledes ind i skoens inderside, aldrig direkte på de ydre dele af læderet.

  • Støvler fra fryseren. Ja, dette er også en effektiv måde at bryde stramme sko på! Bare hæld vand i poserne og læg dem i dine sko. Så skal du lægge skoene i fryseren og lade dem stå i cirka et døgn. Frysning af vand vil øge dets volumen, og dermed - størrelsen på dine sko.

  • Skillen af ​​skoene. En af de mest populære og samtidig de mest brugte metoder, det vil sige den traditionelle brug af sko, der er for små. Våd forsigtigt tykke sokker, sæt dem på dine fødder, sæt derefter fødderne i dine sko og gå rundt i huset, mens du udfører dine daglige gøremål. Aktiviteten bør gentages, indtil den lykkes, men det er værd at bemærke, at virkningerne skulle vise sig ret hurtigt.

Sådan smadrer du lædersko - professionelle metoder

Udover de ovennævnte hjemmemidler til at smadre sko, kender vi også mere professionelle metoder. De vil arbejde for folk, der er bange for at kæmpe med for stramme sko på egen hånd og foretrækker at bruge specialisternes viden.

  • Forberedelser til nedbrydning af sko. Du kan finde dem i skobutikker eller hos en skomager. De har som regel form af en aerosol, der bare skal sprøjte indersiden af ​​skoen. Midlet har en blødgørende effekt, som gør det lettere at sprede den ubehagelige sko senere. 

  • Regler. De fungerer godt, ikke kun som en gadget, der letter opbevaringen af ​​lædersko, men også til at forstørre for stramme modeller. Afhængigt af det anvendte bræt, kan du udvide eller forlænge skoene, men sørg for at gøre dette omhyggeligt. Forkert installation af brættet kan beskadige skoen. 

  • Hjælp af skomageren. Den sidste af de af os nævnte metoder, men ikke den mindst vigtige. Beslutningen om at give for stramme sko til en skomager er nogle gange den eneste rigtige beslutning. Så hvis du ikke vil risikere at beskadige dine sko, især de dyre, så brug hjælp fra en professionel. En skomager ved hjælp af værktøj vil effektivt nedbryde for stramme sko, hvilket gør det mere behageligt og behageligt at have på. Vigtigere er, at prisen på tjenesten normalt er rimelig, hvilket desuden taler til fordel for en specialist.

Enhver af de ovennævnte metoder vil hjælpe med stramme sko. Husk dog, at når du selv forsøger at knække lædersko, skal du gøre det meget forsigtigt og skånsomt for at undgå skader. Hvis du er bekymret for, at effekten kan være uforholdsmæssig i forhold til mængden af ​​det involverede arbejde, eller at du ved et uheld kan beskadige dine sko, er det bestemt en bedre beslutning at give dine sko til en skomager, der ved, hvordan man smadrer dine sko.