Hvad skal du gøre for at forhindre, at skoene gnaver dine fødder? Tjek vores måder


Glidende sko er et ret almindeligt problem, især med et nyt par. Vi tror, ​​at næsten alle har oplevet den ubehagelige og smertefulde fornemmelse af gnavede hæle. Er der nogen magiske løsninger på dette problem? Selvfølgelig, selvom de ikke har meget med magi at gøre! Blot et par effektive tips til, hvad du skal gøre for at forhindre, at skoene gnaver og de mest almindelige årsager til lidelser.

Hvorfor gnaver mine sko?

Der er mindst flere årsager til forekomsten af ​​smertefulde slid på fødderne. Det mest almindelige er selvfølgelig, at skoene er nye, så de endnu ikke har nået at tilpasse sig formen på dine fødder. Dette er dog ikke den eneste grund. Hvorfor gnaver mine sko?

  • Skoene er forkert valgt. Det er værd at bemærke, at fødderne kan gnide både for små og for store sko. Normalt giver vi for stramme sko skylden for irriterende slid på hæle, ankler eller tæer. Det er selvfølgelig rigtigt, men sko der er for løse og mangler stabil fodstøtte er også et problem. Dette kan resultere i gnidninger, men også en mere alvorlig skade. Til gengæld bidrager for stramme sko, ud over skrammer og smertefulde vabler, til øget fodsved, deformation eller beskadigelse af neglepladen. Undervurder ikke problemet og vælg altid din skostørrelse omhyggeligt, for det viser sig, at en ridset hæl, selvom det er smertefuldt, er et af de mindre problemer. 

  • Materiale af dårlig kvalitet. Problemet med slidte hæle opstår oftest i tilfælde af sko lavet af dårligere kvalitetsmaterialer, fx økologisk læder. Det afgørende i dette tilfælde er en meget lavere pris, så du har råd til flere par i stedet for et af ægte læder. På den anden side er sko lavet af naturligt læder meget dyrere, men de er kendetegnet ved større luftighed og plasticitet, takket være hvilken foden ikke sveder, og skoen selv tilpasser sig sin form hurtigere. Dette problem bør især være opmærksom på af personer med følsomme fødder, tilbøjelige til vabler, hudafskrabninger og nagende smerte.

Afskrabninger på fødderne, selvom de begynder ganske uskyldigt, kan resultere i alvorlige problemer, og i ekstreme tilfælde - en betændt infektion, der kræver en læges indgriben. Undervurder ikke problemet og handle, før den upåfaldende rødme af din hæl ender med smertefulde, sprængende vabler og blødende sår.

Hvad skal man gøre for at forhindre, at skoene gnaver?

Glid på hælene er et ubehageligt og ofte smertefuldt problem. Oplev nogle gennemprøvede måder at gnide dine sko på og bære dem med glæde!

  • Prøv forsigtigt at strække skoene. En let fugtig, tyk sok vil fungere godt. En gåtur på flere minutter skal løse problemet med for stramt fodtøj. Om nødvendigt kan du gentage aktiviteten i flere dage. Se også vores artikel, hvor vi foreslår andre løsninger til at hjælpe med at nedbryde for små sko. 

  • Børst dine sko med en fed creme. Kosmetikken vil blødgøre materialet, så det ikke irriterer huden på fødderne. Derudover giver cremen et glid, som gør, at foden kan arbejde mere frit inde i skoen. Denne metode er også fantastisk til sandaler. 

  • Talkum eller babypudder. Produktet vil effektivt minimere overdreven fodsved, som er en hyppig årsag til efterfølgende slid eller gnidninger. Talkum vil absorbere fugt, og dermed reducere risikoen for skader på epidermis. 

  • Gel-indsatser. Det er bedst at lægge dem i dine sko lige efter du har købt dem for at forhindre, at der opstår et problem. Gel-indlægssåler, som fås i skobutikker, er en fremragende metode til slibende sko, da de minimerer fodens glidning inde i skoen, og beskytter hælen og mellemfoden. De vil også fungere i tilfælde af sandaler, høje hæle og kilehælede modeller. 

  • Hællapper til sko. Du kan købe dem i skobutikker, og korrekt klæbning af produktet inde i skoene garanterer en effektiv beskyttelse mod slid.

  • Få hjælp fra en skomager. En god måde er at returnere et par besværlige sko til en skomager, som ved hjælp af professionelt værktøj vil fjerne årsagen til hudafskrabningerne.

Korrekt forberedelse af nye sko er afgørende, så det er værd at tage sig af dette problem, før du tager på for første gang. Men hvis du allerede har oplevet rødme eller hudafskrabninger, der gør det umuligt at gå komfortabelt, vil det være nødvendigt med ordentlig fodpleje for at mindske den nagende smerte. Et varmt bad vil bringe lindring til dine fødder, som vil lindre lidelser. Du bør også huske at beskytte huden mod yderligere forværring af problemet - brug beskyttelsesplastre til dette formål, skift sko til en anden model og lad såret stå så ofte som muligt uden forbinding, hvilket vil fremskynde helingen.