Hvordan desinficerer jeg mine sko? Effektiv desinfektion af sko


Skodesinfektion er en aktivitet, der er afgørende for vores sundhed og velvære. Det bør udføres systematisk, men nogle situationer tvinger til intensivering af desinfektionsaktiviteter. Hvad er disse situationer? Hvordan desinficerer man sko, så de er sikre i daglig brug, og hvordan gør man det effektivt? Dagens artikel handler om at desinficere dine sko.

Hvorfor er det værd at desinficere sko?

Skodesinfektion er rettet mod at forfriske, fjerne ubehagelige lugte, men mest af alt at slippe af med ophobning inde i dem bakterier og svampe.

Faktorerne beskrevet ovenfor skyldes blandt andet overdreven fodsved, men også ved at udsætte sko for hyppig kontakt med vand og utilstrækkelig tørring af sko. Det fugtige miljø, kombineret med den høje temperatur inde i skoene, er et ideelt miljø for patogener til at formere sig. Dette fører igen let til mange alvorlige sygdomme i fødderne, såsom mykose, der er svær at fjerne.

Skodesinfektion påhviler også personer, der behandler svampesygdomme i fødderne og ved køb af brugte sko. De stadig mere populære genbrugsbutikker er en god måde at købe værdifulde varer til attraktive priser på, men det skal du huske på dekontaminering af lumpex sko det er endda en nødvendighed.

Regelmæssig desinfektion anbefales også til sportssko og arbejdssko, der er i hyppig kontakt med svedende fødder. Lad ikke dine sko blive et levested for patogene bakterier og svampe.

Hvordan desinficerer jeg mine sko?

Du kan effektivt desinficere dine sko på flere måder. Blandt dem finder du både professionelle og hjemmemetoder, der er et godt alternativ. Det er dog værd at understrege, at desinfektion af sko skal udføres regelmæssigt, endda dagligt, så vælg den metode, der vil være den nemmeste for dig at teste. Hvis du ikke har råd til daglig desinfektion, så gør det så ofte som muligt.

Professionelle metoder til desinficering af sko

  • Antibakterielle og svampedræbende indsatser. I skobutikker kan du nemt finde indlægssåler med denne effekt. Derudover er det ikke en dyr udgift, så det er bestemt værd at investere i yderligere beskyttelse af dine sko og fødder. Dette produkt neutraliserer perfekt ubehagelige lugte, der ledsager multiplikationen af ​​mikroorganismer, og indeholder også nanopartikler af sølv og silica, der forhindrer udviklingen af ​​patogene mikroorganismer. Antibakterielle puder fås i mange interessante duftvarianter, for en endnu større følelse af friskhed.

  • Forberedelse til desinficering af sko. Endnu et specialprodukt, der er uerstatteligt til desinficering af sko. Præparater tilgængelige i butikker viser en række værdifulde egenskaber, såsom antibakterielle og svampedræbende egenskaber. Desinfektionsmidler er normalt i form af en aerosol, hvilket gør påføringen meget nem.

Hjemmelavede måder at desinficere sko på

Ud over de ovennævnte metoder fortjener hjemmemedicin også opmærksomhed. Deres fordel er god effektivitet og ingen grund til at bruge ekstra penge. Desuden er produkter, der bruges til desinfektion, bredt tilgængelige i næsten alle hjem.

  • Denatureret alkohol eller spiritus. En af de mest populære og effektive metoder. Læg kluden i blød med den valgte væske, og tør derefter indersiden af ​​skoen grundigt af. For at forstærke effekten kan du lade den gennemblødte klud ligge i skoen i flere timer.

  • Bagepulver. Produktet er tilgængeligt i enhver husstand og kan bruges til rengøring og desinficering af sko. Hæld bagepulver i skoen og lad det sidde i et par timer eller natten over, og fjern derefter pulveret grundigt. Sodavand virker desinficerende, hvorfor det vil være fantastisk til at fjerne ubehagelige lugte og udvikle mikroorganismer. 

  • Formalin. Et præparat med en meget intens aroma og stærke desinficerende egenskaber. Som det er tilfældet med spiritus eller denatureret alkohol, bør du gennemvæde et stykke klud med væsken, tørre indersiden af ​​skoen af ​​og lade den stå i et par timer.

  • Fryssko. En sikker og hyppigt brugt metode, der fryser bakterier. Kom skoene i en plastikpose og opbevar dem derefter i fryseren natten over.

Den første tanke, når du skal have frisket dine sko op, er at vaske dem i vaskemaskinen. Dette er selvfølgelig en af ​​de anbefalede måder, men før du smider dine sko i tromlen, skal du vide, at for det første - ikke alle sko kan maskinvaskes, og for det andet - vil vask ikke være tilstrækkeligt for ringormsporer. Derudover kan de forblive inde i vaskemaskinen under vask og derefter overføres til tøjet.

Alt i alt vil vask af dine sko i vaskemaskinen fjerne mindre pletter og snavs. Hvis dit mål derimod er at desinficere sko, vil en meget bedre og mere sikker løsning være at bruge metoderne præsenteret i ovenstående artikel.