Hvordan fjerner man salt fra ruskindssko?


I vintersæsonen er vejsalt afgørende for at sikre sikkerheden, ikke kun for fodgængere, men også for bilister. Men dine sko vil helt sikkert lide under de negative virkninger. Den grimme hvide aflejring, som du kan se på dem, har en negativ effekt på det materiale, de er lavet af. Hvordan fjerner man effektivt og sikkert salt fra ruskindssko? Her er nogle tips.

Ruskindssko er særligt følsomme over for virkningerne af salt, som let trænger ind mellem materialets fibre og forårsager dets misfarvning og gradvis forringelse. Vi er næsten sikre på, at saltets ødelæggende effekt ofte har påvirket udseendet af dine sko. Hvad mere er, det havde bestemt også en indflydelse på din pengepung, fordi grimme hvide pletter forårsagede uoprettelig skade. Så hvad skal man gøre for at holde ruskindssko som nye under og efter vintersæsonen? Lær effektive metoder til at fjerne salt fra ruskindssko.

Sådan fjerner du salt fra ruskindssko

1. Forebyggelse er det vigtigste

Sko lavet af ruskind skal imprægneres korrekt umiddelbart efter deres køb. Gentag denne procedure regelmæssigt, især i vinterhalvåret, hvor skoene er særligt udsat for salt og fugt.

Det er også vigtigt at vælge det rigtige imprægneringsmiddel. Ikke kun skal det være korrekt afstemt til typen af ​​materiale, men også til dets farve. Hvis du vil være sikker på, at imprægneringen ikke misfarver eller ændrer farven på ruskindet, så test det på den næsten ikke synlige overflade af skoen inden brug, eller vælg et farveløst præparat.

Et andet vigtigt element er hurtig reaktion på enhver forurening. Prøv at rengøre dine sko så hurtigt som muligt, da eventuel snavs tilovers kan trænge ind i stofstrukturen og efterlade misfarvninger eller pletter, som bliver sværere og sværere at komme af med tiden.

2. Korrekt pleje

Hvis der trods alle anstrengelser opstår saltpletter på skoene, skal du rense dem ordentligt.

  • Til at begynde med skal du forsigtigt tørre dine sko af med en let fugtig klud for at slippe af med overskydende mudder og sand.

  • Lad skoene tørre helt. Husk, at skoene under tørring ikke må udsættes for direkte sollys og ikke placeres i nærheden af ​​en intens varmekilde, hvilket kan resultere i deformation og uskøn formændring. Det er bedst at rense ruskind for ikke at beskadige børstehårstrukturen.

  • Når skoene er tørre, skal du bruge en speciel gummibørste, der er designet til at fjerne de sammenklumpede og klistrede pletter, der opstår på ruskindet. Gnid forsigtigt børsterne, indtil saltflagerne forsvinder fra overfladen af ​​skoen.

  • Brug endelig et ruskindsrensegummi, som ikke kun fjerner eventuelle snavsrester på overfladen, men også genopretter dit naturlige look til dine sko.

3. Hjemmelavede måder at fjerne salt fra ruskindssko

Hvis du ikke ønsker at bruge penge på præparater og produkter, der findes i butikkerne, kan du bruge erstatninger, som du kan finde derhjemme til små, saltpletter.

  • Brødets skorpe - tørre sko gnid forsigtigt indersiden af ​​huden. Takket være dens absorberende egenskaber vil den absorbere saltaflejringer og efterlade skoene klar til næste brug.

  • Viskelæder - det kan være en meget billigere erstatning for professionelle ruskindsgummibånd, der fås i skobutikker.

Vaske sko i vaskemaskinen - er det en god idé?

Ofte er den første idé til hurtigt at slippe af med snavs fra sko at vaske dem i vaskemaskinen. Dette er dog bestemt en dårlig idé, især med ruskind. Dette materiale tolererer ikke rigelig kontakt med vand, især når det er helt nedsænket. Vask af ruskindssko i en vaskemaskine vil helt sikkert resultere i deres irreversible deformation eller beskadigelse af materialet, som ikke kun vil slippe af med saltet, men også et af parrene fra din samling.