Hvordan rengøres økologiske lædersko? Øko-læder pleje


Sko lavet af økologisk læder ligner markant naturligt læder i tekstur og udseende. Ved første øjekast kan vi ikke se den store forskel. Økologisk læder er et polyestermateriale, der desuden er belagt med polyvinylchlorid og derefter udsættes for forskellige kemiske processer. Hvordan rengøres økologiske lædersko? Alt om pleje af øko-læder.

Fordelene ved økologisk læder

Den store fordel ved økologisk læder er dens pris, som kan være endda flere gange lavere end dens naturlige modstykker. Det er også værd at understrege, at du ikke behøver at dræbe dyrene for at få materialet. Det er dog et materiale af meget lavere kvalitet, med en større tendens til enhver form for skader og blå mærker. Luftcirkulation og fugtighedsgennemtrængelighed reduceres også væsentligt, hvilket udmønter sig i komforten ved at bruge fodtøjet.

Så hvis du udskifter dine sko ret ofte, har du kun brug for en model til bestemte lejligheder, og du vil ikke bruge for meget på at købe sko, bør du overveje at købe øko-læder sko.

Hvordan skal man passe på økologiske lædersko, så de kan tjene så længe som muligt?

1. Passende imprægnering

Når du køber sko af økologisk læder, skal du huske at købe specielle præparater beregnet til denne type materiale. I skobutikker kan du let finde alle former for polering, spray eller cremer, der ikke kun vil beskytte dine sko mod ydre faktorer, men også give glans, opfriske farven og rense skos overflade korrekt.

Opmærksomhed! Husk at bruge en imprægnering lige før den første applikation, og påfør den derefter med jævne mellemrum, hvert par dage.

Når du vælger en imprægnering, skal du være opmærksom på, om den er beregnet til brug på økologisk læder. Ellers kan du beskadige materialets struktur. Det er også værd at omhyggeligt matche præparatets farve til skoen. Hvis du er usikker, skal du først bruge en imprægnering på en lille, usynlig overflade eller vælge et farveløst præparat, der passer til enhver farve.

2. Undgå børster med hårde børster

Gnidning med en for hård børste kan beskadige materialet. Økologisk læder er meget tyndere og mere sart end naturligt læder.

Du kan fjerne støv og tørret mudder med en børste (bløde børster er nødvendige) ved at gnide materialet tørt. Mere alvorligt snavs kan fjernes med en fugtig svamp eller klud.

Råd. Hvis du er væk hjemmefra, skal du bruge babyservietter til at rense små snavs!

Hvis ovenstående metoder ikke hjælper, er det nødvendigt at bruge specielle præparater beregnet til rengøring af øko -læder. Husk at anvende agenten jævnt og i overensstemmelse med producentens anbefalinger.

3. Fjern snavs regelmæssigt

Prøv at gøre det regelmæssigt og omhyggeligt, for forsømte sko bliver mere og mere vanskelige at slippe af med uønsket snavs og grimme pletter med tiden. Denne regel er især vigtig i efteråret og vinterperioden, når det er værd at tørre skoene efter hver brug for at forhindre irreversibel skade på materialet.

Korrekt pleje vil give skoene mulighed for at bevare deres originale udseende og form i længere tid. Sko vil være mindre tilbøjelige til skader af nogen art, men vil også blive mere modstandsdygtige over for kontaminering.

4. Vask aldrig øko -lædersko i vaskemaskinen

Du må under ingen omstændigheder rengøre dine sko i vaskemaskinen eller i hånden, mens de er helt nedsænket i vand!

Hvis dine sko bliver for våde (f.eks. I regnvejr), lad dem tørre helt på et tørt, ventileret sted, men ikke i direkte kontakt med en intens varmekilde, f.eks. En varmvarmer eller direkte sollys.

For hurtig tørring resulterer ganske ofte i revner og deformation af materialet, hvilket får skoene til at miste deres charme og naturlige look.

5. Indsætning er ikke nødvendig

I modsætning til ved rengøring af naturligt læder kan vi i tilfælde af sko af økologisk læder springe dette trin over. På grund af en anden struktur absorberer øko-læder ikke stoffer, der er indeholdt i skopudsning, og deres anvendelse kan føre til grimme pletter, misfarvning og endda beskadigelse af materialet.

Regelmæssig rengøring og imprægnering med produkter beregnet til øko -læder er nok til at holde skoene i god stand.

Sko i økologisk læder er derfor et godt valg, der giver dig mulighed for at spare mange penge. Med passende pleje og efter et par vigtige regler er det muligt at bruge øko-lædersko i lang tid uden problemer.