Hvordan rengøres ruskindssko sikkert og effektivt?


Ruskindsko, takket være deres ekstraordinære fleksibilitet, tilpasses let til føddernes form, hvilket gør dem til ekstremt behagelige sko. Det matte design gør denne type fodtøj en perfekt pasform ikke kun i hverdagens stiliseringer, men også i mere formelle eller formelle, men på grund af deres karakteristiske materiale skal du være meget mere opmærksom på renlighed og korrekt beskyttelse af fodtøjet mod vanskelige vejrforhold.

Så hvad skal der gøres for at få ruskindsko til at tjene i mange år, samtidig med at de ser smukke ud på samme tid? Hvordan rengøres ruskindssko sikkert og effektivt?

Tilstrækkelig imprægnering

I tilfælde af ruskindsko er det ekstremt vigtigt at forhindre snavs i at lægge sig. Fugt og vand er særlig ugunstige for dem. Regelmæssig brug af produkter beregnet til imprægnering af gemsskind (før det første slid, og derefter mindst hver anden uge), som altid påføres den rengjorte overflade, giver fremragende resultater.

Opmærksomhed! Inden du bruger præparatet, skal du kontrollere dets funktion på en lille, mindre synlig overflade af skoen for at sikre, at den ikke misfarver farven!

Hvordan og hvad er den bedste måde at rense ruskindsko på fra snavs?

1. børste til rengøring af ruskindsko

Sart snavs i forbindelse med daglig brug, såsom støv eller mudder, kan let fjernes med en ruskindbørste. Det skal have relativt bløde og sarte børster. Lad skoene tørre helt inden børstning (undgå varme steder, f.eks. En radiator, fordi for intens udsættelse for høj temperatur kan deformere skoen), og gør derefter glatte, "mod kornet" bevægelser.

2. Viskelæder

Som med børsten bruges ruskindgummibåndene også tørre. Takket være forsigtig gnidning kan du let fjerne pletter, støv og mudderester fra dine sko.

3. Pasta, spray, skum

I skobutikker kan du nemt finde specielle præparater til rengøring og pleje af ruskindsko. Disse produkter vil ikke kun slippe af med mere synligt snavs, men også opfriske skoen, nære håret og genoprette dets naturlige farve.

Husk dog at vælge det rigtige produkt til gemsematerialet og bruge det i overensstemmelse med producentens anbefalinger!

Hjemmelavede måder at rengøre ruskindsko på

Til rengøring af dine sko kan du bruge produkter, som du helt sikkert finder i dit hjem. Her er nogle nemme måder, du nemt kan rengøre dine ruskindssko på:

1. Brødets skorpe

Dette er en ekstremt enkel metode, der hjælper dig med at fjerne let snavs. Gnid forsigtigt læderet på skoen, indtil snavs er fjernet. Et par dages brød fungerer bedst (skorpen må ikke være våd).

2. En tandbørste (nødvendigvis med bløde børster) eller et viskelæder

Det er også en effektiv erstatning for professionelle skorenseprodukter, som vi kan finde i butikkerne. Når du bruger dem, skal du huske, at snavs skal tørre grundigt! Gnidning af børsterne forsigtigt giver dig mulighed for effektivt at slippe af med grim snavs.

3. Vådservietter til babyer

En usædvanlig enkel måde, der giver dig mulighed for at slippe af med mindre snavs fra sko, selv når du forlader huset. Det er nok at forsigtigt gnide pletten, og du kan fortsat nyde at bruge dine foretrukne ruskindsko.

4. En blanding af vand og eddike

Bland stofferne i et forhold på 1: 1, og gnid derefter skoene med en klud. Det næste trin er at tørre det område, der skal rengøres, ud med kun vand og tørre skoen forsigtigt. Denne metode hjælper med at slippe af med mere alvorligt snavs og grimme, fedtede pletter.

Fornyelse af ruskindsko

Renovering af dine gemseskind er den perfekte måde at nyde dem i de kommende år - eller lad en anden nyde dem!

Omhyggelig pleje og systematisk rengøring er muligvis ikke nok til at holde skoene i deres originale farve.

En passende renoveringsindretning til ruskindssko bliver nyttig, hvilket genskaber hudens naturlige farve, samtidig med at skoene beskytter mod fugt og snavs. Det er dog vigtigt at matche præparatets farve korrekt til skoenes skygge.

Hvad skal jeg undgå, når jeg rengør sko af gemseskind?

1. Vask dem ikke i en vaskemaskine eller i hånden, mens de er helt nedsænket - dette materiale er dårligt modstandsdygtigt over for kontakt med vand, og deres fuldstændige befugtning kan få skoene til at deformere.

2. Sko må ikke tørres i nærheden af ​​en intens varmekilde (f.eks. Radiator) eller i direkte sollys - stærk virkning af varm luft vil deformere ruskindskoene. Ved tørring er det værd at lade skoene stå et mørkt, men luftigt sted og fylde deres interiør med aviser for at hjælpe med at opretholde den korrekte form.

3. Brug af stærke kemikalier, som ikke er beregnet til rengøring af gemseskind, kan forårsage misfarvning. Til rengøring skal du derfor kun bruge præparater, der er beregnet til denne type materialer.

Hvad er nubuck?

Nubuck er et materiale, der meget ligner ruskind. Det er en hud præget af synlige børster, der, når de trækkes med din finger, efterlader mørke striber, der dannes ved at ændre børsterens retning. I tilfælde af ruskind er børsterne meget længere.

En anden forskel er den måde, disse materialer fremstilles på. I tilfælde af ruskind er indersiden af ​​læderet poleret, mens nubucken er poleret på ydersiden.

Begge disse materialer kræver særlig pleje og vedligeholdelse. Du kan rengøre nubuck på samme måde som ved rengøring af ruskindsko.