Navne og typer af damesko. Tjek om du kender dem alle


Kendskab til de typer damesko, der findes i skobutikker, gør det meget lettere at finde den model, du har brug for, og reducerer den tid, der bruges på at søge. Hvordan finder du dig selv i labyrinten af ​​alle navne og udtryk? Specielt til dig har vi udarbejdet en komplet liste over fodtøjstyper. Tjek om du kender dem alle.

Typer af damesko - grundlæggende opdeling

Den mest almindelige klassificering er opdelingen efter den sæson, hvor vi bærer en given type fodtøj. Derfor er det ikke overraskende at definere typen af ​​sommersko eller vintersko. Derudover er opdelingen under hensyntagen til formålet med en given model også populær. Her har vi for eksempel sportssko, gummistøvler, dansesko og meget mere.
Det er dog værd at bemærke, at denne opdeling er meget ufuldstændig, for i hver af de ovennævnte kategorier finder du mange typer sko, som yderligere er opdelt afhængigt af hæltypen eller længden af ​​overdelen.

For at hjælpe dig med at navigere gennem de forskellige kategorier i skobutikker har vi udarbejdet en liste over de mest populære typer af damesko sammen med deres navne. Det er dog ikke alt, for vi starter vores division med at forklare branchens ordforråd, som ikke kun hjælper i samtaler med sælgeren, men frem for alt med at fastlægge forventninger til drømmemodellen.

Konstruktion af fodtøj. Hvilke elementer består skoen af?

Skank - den øverste del af skoen, der dækker den øverste del af foden, kalve og endda skinnebenene. Det er overdelens længde, der bestemmer formålet og typen af ​​fodtøj.

Eneste - den ydre del af fodtøjet i direkte kontakt med jorden. Afhængigt af den påtænkte anvendelse af en given type sko, er den lavet af forskellige materialer, f.eks. Polyurethan, caoutchouc, gummi.

Hæl - et element forbundet til sålen, som er placeret bag på skoen. Vi kan skelne flere typer hæle, der bestemmer deres form. De mest almindelige hæle er: en stiletto, en stolpe, en ælling, en kile.

Polstring, sko indersål - intern komponent, der kommer i kontakt med foden. Det er værd at vælge modeller med en foring lavet af naturlige, åndbare materialer, som yderligere begrænser udseendet ubehagelig lugt fra sko.

Tryk på - element, der beskytter hælen mod slid. Det beskytter skoens hæl mod skader og er et udskifteligt element.

Typer af damesko

En af de almindeligt kendte typer af damesko er sko, der kendetegnes ved en lav overdel, der kun dækker foden. Det skal dog understreges, at denne kategori omfatter flere typer fodtøj.

Oxford - elegante, snøresko, normalt lavet af naturligt læder. Denne model blev taget fra herremode, men den fik hurtigt anerkendelse af kvinder, der villigt medtog den i deres stiliseringer.

Mokasiner - fladt fodtøj, hvor både sål og overdel er lavet af bløde materialer. Prototypen til mokasiner var sko, der blev brugt af indiske stammer. I øjeblikket bæres denne type sko af både kvinder og mænd og er et element, der kombinerer en løs, afslappet stil med afslappet elegance.

Krybber - sko, der er en kombination af sneakers med oxford sko. Karakteristisk for denne type sko er en massiv sål i form af en platform, der perfekt dæmper foden, samtidig med at den beskytter mod ubehag og smerter forårsaget af lange gåture.

Damestøvler

Overdelen i støvler når oftest anklen eller midten af ​​læggen. I denne gruppe sko finder du flere forskellige modeller: isoleret eller uden isolering, med en flad sål, hæle eller kiler, slip-ons eller snørebånd.

Chelsea støvler - en type fladhælede sko, stiliseret som ridesko, hvor overdelen dækker anklerne, og gummiindsatser gør det lettere at tage på. Chelsea støvler er et rigtigt hit i forårets / efterårets sæsoner, hvormed du kan fremtrylle effektive og lidt aggressive stiliseringer.

Støvler - en type tunge sko med snøre, der når over anklen. Forbundet med metal- eller punk -subkulturer er de kendetegnet ved en forstærket sål, hvorfor de vil fungere godt i skarpe rockoutfits.

Gummistøvler - lavet af vandtætte materialer for at beskytte mod fugt og regn. Du kan vælge mellem modeller med kortere eller længere overdel, og mangfoldigheden af ​​designs og farver har længe flyttet wellingtonstøvler fra segmentet brugssko til fodtøj, som du med succes kan erstatte støvler eller støvler.

Timberki - fodtøj, der ligner populære vandrestøvler, omend i en lidt blødere, feminin stil. Oftest snøret, med en flad sål eller en lav stolpe, lavet af naturligt eller økologisk læder. Nogle modeller er gode til koldere årstider og er desuden udstyret med varmeelementer og pels, der omgiver den øverste del af overdelen.

Kvinders pumps

En slags damesko med udskåret overdel, uden fastgørelse eller snøring. I denne kategori finder du bl.a. klassiske pumper på en stolpe, med en indbygget næse, men ikke kun. Ligesom andre typer sko har pumper flere underkategorier.

Sandsynligvis er de mest populære af dem hæle. Dette navn beskriver en meget stor gruppe sko, blandt hvilke du finder stilarter med åbne tæer, snøring omkring anklen eller sarte sandaler, men generelt er høje hæle synonymt med en elegant, feminin model med en lav udskæring overdel og et par centimeter tynd hæl.

Vi inkluderer også pumper i kategorien pumper ballerina, dvs. sko på en flad og tynd sål, stiliseret som typiske dansesko.

Typer af damestøvler

Støvler er sko med en overdel, der når knæet eller endda dækker underbenet. Tilknyttet typisk vinterfodtøj, selvom modeller lavet af ruskind og uden kælvning, vil de fungere godt som sko til kjoler eller shorts. Vi kan skelne mellem støvlerne ridestøvler, det vil sige modeller, hvis stil er taget fra ridesko. Klassiske støvler er normalt bundet op, og deres overdel når under knæet.

Udover jakker finder du blandt andet i kategorien damestøvler Musketerer, dvs. lange modeller, der dækker knæet, med slips eller en welt, og cowboyog - kendetegnet ved en indsnævret næse, og ofte også ved talrige ornamenter.

Sportssko til kvinder

Damer, der foretrækker en løs, sporty stil, vil helt sikkert blive fristet af sko, der passer til deres smag og hverdagsaktivitet. De mest populære typer af sportssko er trænere, dvs. lette, normalt stofsko med en flad gummisål. Andre former for sportssko omfatter sneakerssom adskiller sig fra sneakers med en forstærket gummitå og en tykkere sål, og sneakers kendetegnet ved en flad og tyk sål.

Typer af sommersko til kvinder

De er altid en typisk sommersko sandaler. I denne kategori finder du traditionelle sandaler med en flad sål, men lige så populære, især til sommerlige begivenheder, er sandaler på en stolpe eller en høj hæl. I flere sæsoner er de blevet en temmelig populær model af sko Romerske kvinder, dvs. sandaler med en karakteristisk stringbinding, der kan nå op til knæet.

Om sommeren vil flip-flops eller flip-flops ud over sandaler også fungere godt espadriller med flettet sål.

Som du kan se, kan navnet og typen af ​​sko variere betydeligt afhængigt af højden på de øvre og andre parametre, der bestemmer deres formål. Vi er overbeviste om, at vores artikel vil forbedre din shopping og hjælpe dig med at vælge din drømmesko -model.