Vaske sko i vaskemaskinen - hvordan man vasker sko for ikke at beskadige dem


Dine sko har mistet deres friskhed og er blevet dækket af grimme pletter, som er svære at fjerne? Tænker du på, om det er en god idé at vaske dine sko i vaskemaskinen? Nå - det kommer an på. Både på typen af ​​sko og det materiale, de er lavet af. Hvilke sko kan vaskes i vaskemaskinen, og hvilke skal rengøres i hånden?

Hvilke sko kan du vaske i vaskemaskinen?

Selvom ideen om at vaske dine sko i en vaskemaskine umiddelbart kan virke absurd, er det værd at påpege, at nogle typer sko vil overleve denne test uskadt. Desuden tillader producenterne denne mulighed ved at placere de relevante oplysninger på mærket. For at være sikker på, at vask af dine sko i vaskemaskinen ikke skader dit yndlingspar, så glem ikke at læse anbefalingerne fra firmaet, der syede skoene.

I det hele taget maskinvask fungerer godt med stofsko som sneakers eller sneakers. Betingelsen er, at fodtøjet er syet. Du kan også støde på den opfattelse, at denne metode også kan bruges med sportssko, men i dette tilfælde skal du være særlig forsigtig.

Du vil helt sikkert være interesseret i, at nogle populære producenter af sportssko strengt forbyder deres sko i vaskemaskinen. Hvis du tager risikoen, er der stor sandsynlighed for, at når skoene bliver beskadiget under vask, vil producenten ikke acceptere reklamationen.

Ud over, kategorisk vi fraråder vask i vaskemaskinen såsom sko som: espadriller, modeller lavet af korn og ruskind samt høje hæle, tunge støvler og alle modeller er limet. For lang og intens kontakt med vand ville helt sikkert bidrage til deres ødelæggelse, hvilket i tilfælde af naturlige lædermodeller ville have økonomiske konsekvenser. På den anden side, når det gælder espadriller, er det element, der ikke vil overleve vask i en automatisk vaskemaskine, den karakteristiske halmsål.

Vaske sko i vaskemaskinen trin for trin

Du ved allerede, hvilken type fodtøj du kan vaske i vaskemaskinen, og som bestemt ikke skal i vaskemaskinen. Men før du med glæde smider dine yndlingssko i vaskemaskinens tromle, så tjek vores tips til, hvordan du sikkert vasker dine sko uden at beskadige dem.

  • Rengør skoene for groft snavs såsom mudder og sand, som kan beskadige vaskemaskinens tromle, slanger eller filtre.

  • Fjern snørebåndene, da den tætte vævning forhindrer snavset i at blive trimmet præcist. Det er bedst at vaske dem i hånden eller i en lille pose. Hvis det er muligt, anbefaler vi, at du også fjerner indlægget. 

  • Smid ikke dine sko direkte i tromlen! Brug en lærredstaske designet til vask af sko. Et alternativ vil for eksempel være et pudebetræk, eller 2-3 håndklæder, der absorberer skoens stød mod tromlen. 

  • Brug en lille mængde mildt vaskemiddel til at vaske dine sko. Det anbefales ikke at bruge skyllemiddel helt. 

  • Hvor mange grader vaskes sko? Vandtemperaturen bør ikke overstige 40ºC. 

  • Vælg den kortest mulige vaskecyklus uden centrifugering. I moderne modeller af vaskemaskiner finder du helt sikkert et program designet til at vaske sko.

Efter vask skal du tørre skoene grundigt. Husk ikke at sætte dine sko i direkte sollys eller i en lille en afstande fra et varmelegeme eller komfur, hvis funktion kan deformeres eller misfarves fodtøj. For at holde det ønskedey form sko, fyld dem med aviser, mens du tørrer dem.

For at opsummere, at vaske sko i vaskemaskinen er kun sikkert for visse modeller af fodtøj. Læs altid vejledningen på eller på skoens emballage, før du træffer din endelige beslutning tag inde i skoen. Automatisk vask modeller læder, såvel som meget forurenede, kan resultere i skader på fodtøjet eller vaskemaskinen. Vælg håndvask, når det er muligt, ved brug af produkter, der er tilgængelige i skobutikker eller ved at bruge hjemmemedicin såsom bagepulver eller et mildt rengøringsmiddel.

Trænger dine sko ikke til vask, er en blid forfriskning med en blød klud eller svamp nok. Til gengæld kan den ubehagelige lugt, som er den mest almindelige årsag til at vaske sko, effektivt reduceres med et særligt desinfektionsmiddel. På vores blog finder du en artikel om metoder til at fjerne ubehagelige lugte fra sko og rense den hvide sål. Vi opfordrer dig til at læse de tips, der helt sikkert vil vise sig nyttige i daglig skopleje.