Ved du ikke, hvordan du rengør indlægssåler i dine sko? Vi rådgiver!


Hvis du passer på dit fodtøj rigtigt, holder det meget længere! Du skal dog vide, at skopleje, der kun udføres udefra, bestemt ikke er nok. En fod, der er i skoen i flere timer, sveder og begynder at afgive en ubehagelig lugt, hvilket gør skoens inderside til et ideelt sted for vækst af alle bakterier og svampe. Find ud af, hvordan du effektivt rengør skoindlægssåler. Prøv vores tips.

Hvordan renser jeg sko-indlægssåler?

Materiale indsatser

I tilfælde af en foring lavet af kunstigt materiale er den bedste løsning vand med sæbe eller en sart vaskevæske. I tilfælde af sart snavs er det nok at lægge svampen i blød i en opløsning af vand og væske og derefter forsigtigt gnide den snavsede overflade.

Hvis du har at gøre med mere genstridigt snavs, kan du prøve at rengøre med en børste. Det er vigtigt, at børstens børster ikke er for hårde, da de kan rive det sarte materiale, som indlægget er syet af.

Læder indlægssåler

Indlægssåler lavet af naturligt læder er meget mere behagelige og sundere for din fod, og forhindrer også overdreven svedtendens og smertefulde hudafskrabninger. Regelmæssig pleje af naturlæderindlægssåler er lige så vigtig som i tilfældet med stofindlægssåler.

Husk! Naturlæder kan ikke lide overdreven kontakt med fugt, så undgå rigelig iblødsætning under rindende vand eller nedsænkning.

Du kan slippe af med snavs fra læderindsatser med en let fugtet klud. Alt du skal gøre er at tørre indersiden af ​​skoene og derefter lade dem tørre et mørkt, men luftigt sted.

Når det gælder skoens læderfor, vil alle former for skum og sprays til pleje af skoens inderside, som du nemt kan finde i skobutikker, også fungere helt fint. At vælge en sådan løsning vil være lidt dyrere, men det giver dig mulighed for sikkert og korrekt at slippe af med genstridigt snavs.

Vi renser skoindlæg - hvad med ubehagelige lugte?

Det er måske ikke nok at rengøre skoens foring til at fjerne ubehagelige lugte fra indersiden af ​​skoen. Heldigvis er der mange hjemmehjælpemidler til at håndtere dette problem med lethed. Her er et par af dem:

  • Bagepulver - det er nok at hælde en lille mængde bagepulver i skoen og derefter lade den stå natten over. Sodavandet absorberer nemt den ubehagelige lugt og efterlader dine sko friske og klar til brug. Husk dog at fjerne eventuelt resterende pudder om morgenen med en klud eller børste.

  • Teposer - Hvis de efterlades i en sko i et par timer, vil de ikke kun absorbere overskydende fugt og ubehagelig lugt, men også opfriske skoene og efterlade en behagelig, urtearoma indeni.

  • Tilstrækkelig opbevaring - Det er også vigtigt at have et passende sted, hvor du dagligt opbevarer dine sko. Det er værd at understrege, at varme og fugtige steder er perfekte betingelser for udvikling af bakterier og svampe, så det er vigtigt at lufte fodtøjet ud regelmæssigt og opbevare det et ventileret sted.

Korrekt pleje af dit fodtøj er ekstremt vigtigt. De vil ikke kun se flotte ud udefra, men vil også blive meget mere behagelige i hverdagen – især for dine fødder!