Vi vil fortælle dig om sko - fem sko trivia, som er værd at vide!

Elsker du sko ligesom os? Sikkert! Derfor ender denne arbejdsuge med et kort indlæg om ikke så meget om sko og deres slags, men interessante fakta om sko. Hvis du er interesseret i at lære et par interessante fakta, inviterer vi dig til at læse den første af disse typer blogindlæg ButyModne.pl!

 

Sko uden par, specielle kroge til sko og stjålne sko

Indtil for et århundrede siden blev der ikke produceret sko med en sondring mellem højre og venstre fod - virkelig! Denne information chokerede os også, især da vi i dag ikke kan forestille os at gå i forskellige konturerede sko under hensyntagen til fodens form. For at gøre dine sko perfekte, måtte du gå til en skomager, der ville skræddersy fodtøj for at gøre det mere behageligt at rejse. Kun med opfindelsen af ​​en industriel løsning til engrosproduktion ophørte problemet med at eksistere.

Det er også værd at nævne i dette afsnit, at kvinder er en mester i at klare en pinlig tøj. I det 19. århundrede damer fashioned high-top støvler, fastgjort med mange små knapper. Når de sidder fast i et korset, kunne kvinder kun gøre meget for virkelig at fastgøre de uheldige knapper, hvorfor de opfandt ... en speciel krok, der gjorde opgaven lettere!

Sko har også en tendens til at stjæle nogle - især de unikke. Derfor er det ikke underligt, at rubinpumper, der optræder i "The Sorcerer of Oz" sammen med Judy Garland, blev stjålet. Og ingen har løst denne situation endnu. Hvad er de sko, de laver med mennesker!

 

Sko er kunst og ben fra professoren ...

Fodtøj er ikke kun en ny fornøjelse, men også kunst. Dette er hvad de første sko er designet til, designet i en futuristisk stil af Andre Perugia. Perugia har vist, at han ud over det praktiske i dette tøjstykke også værdsætter kunst, der kan overraske alle mennesker. Og det overraskede i første halvdel af det tyvende århundrede. Andre var skaberen af ​​den såkaldte "Hæl-mindre sko" og nærmer sig med ekstravagance til sit arbejde. I sidste ende inspirerer skoene!

Og en professor opfandt ... pins. Paul Stevenson var forfatteren af ​​de maksimale hæle, ca. 13 cm. Under udviklingen inkluderede Stevenson blandt andet erfaring med at bære dette fodtøj, nøgternhed, pris pr. Par og flere vigtige variabler, der udgjorde den sociologiske faktor. Fantastisk forretning, ikke?