7 praktiske måder at pleje hvide sko på


Hvide sko er universelle og passer til næsten alt. Af denne grund elsker både kvinder og mænd dem. Deres eneste ulempe er det tempo, hvormed de elsker at blive beskidte. Heldigvis kender vi gennemprøvede metoder, der vil genoprette hvidheden til dine yndlingssko på ingen tid.

# 1 Sikre dine nye sko

Ifølge princippet "forebyggelse er bedre end helbredelse" er det værd at beskytte nye, hvide sko, inden de tages på første gang. Før du tænker på at gå udenfor, skal du imprægnere dem med et specielt middel, der giver effektiv beskyttelse mod snavs.

Vælg en imprægnering af god kvalitet, der forhindrer pletter i at blive absorberet. Den mest bekvemme løsning er at bruge en sprøjtevæske. Denne form er perfekt til materiale- og lærredssko. Til gengæld, for sko lavet af blødt læder, vil produkter påført med en klud, såsom tandpasta, cremer og endda bivoks, være et bedre valg. Husk regelmæssigt at anvende dette middel til dine hvide sko.

Opmærksomhed! Sørg for, at anti-pletmidlet er velegnet til fodtøjets materiale. Det forkerte produkt kan virke kontraproduktivt!

# 2 Forsink ikke

Husk at pletter og snavs efterladt i lang tid bliver sværere at fjerne. Hvis du bemærker mudder eller andet snavs på dine hvide sko, skal du slippe af med det så hurtigt som muligt.

Når du forlader huset, er det værd at have en pakke vådservietter med, som hurtigt vil håndtere snavs. Derhjemme kan du bruge en svamp med et par dråber opvaskemiddel.

# 3 Behandl snavs punktvis

Når du først ser, at dine hvide sko har lidt snavs, er der ingen grund til at vaske dem. Påfør en praktisk pletfjerner med en pind eller tusch. På denne måde slipper du hurtigt for mudder eller græspletter og kan tage dine yndlingssko på igen.

# 4 Hjem retsmidler

Et af de dokumenterede hjem retsmidler mod grimme pletter er påføring eddike. Dyp en ren klud eller svamp i eddiken, tør den over dine sko og se mærkerne og skrabet forsvinde hurtigt.

Hvis du har fedtede pletter på dine sko, kan du også forberede dig en opløsning af varmt vand og en mild babyshampoo. Dyp en ren, fugtig klud i den og rengør dine sko.

I tilfælde af ruskindssko vil den være perfekt til at fjerne snavs Viskelæder. Gnid ikke pletterne for hårdt, så de ikke breder sig over hele skoen. Husk at tørre de hvide ruskindssko af med en speciel børste til dette materiale efter rengøring. På denne måde vil de genvinde deres karakteristiske tekstur.

Hvis du ikke kan slippe af med overfladiske pletter for ingenting, så brug ... neglelak! Vælg en hvid farve og skjul ridser på dine yndlingsskos læder- eller gummisåler.

# 5 Påfør blegemiddel

Blegemiddel er også fantastisk til pletter på hvide sko. Påfør det dog ikke direkte på skoene! Ufortyndet blegemiddel kan efterlade gule mærker.

Af denne grund er det nødvendigt at forberede opløsningen. Bland en teskefuld blegemiddel med fem teskefulde vand. Påfør den forberedte blanding med en svamp eller klud på snavsede områder på hvide sko. En gammel tandbørste vil også være nyttig. På denne måde kan du nemt komme til svært tilgængelige steder.

Når du har påført blegemidlet, skal du sørge for at skylle dine sko i varmt vand.

# 6 Glem ikke dine snørebånd

Selvom dine sko imponerer med deres uberørte hvidhed igen, bliver slutresultatet ikke så fantastisk, hvis dine snørebånd ikke er så rene. Husk under ingen omstændigheder at vaske dine sko sammen med snørebåndene. På denne måde vil snavs begynde at samle sig i området af snørehullerne, hvilket ikke vil se særlig æstetisk tiltalende ud.

Du kan rengøre dem i hånden i en forberedt opløsning af blegemiddel, eddike eller babyshampoo. 

En alternativ løsning er at vaske dem med hvidt tøj. For at forhindre forvrængninger skal du bruge en speciel linnedvaskepose. Hvis du ikke har en, er intet tabt! Et pudebetræk vil gøre lige så godt.

# 7 Fremskynd tørreprocessen

Da dine sko er snehvide igen, kan du bestemt ikke vente med at tage dem på igen. Det er bedst at tørre våde sko i frisk luft.

Opmærksomhed! Undgå direkte kontakt med sollys. Solen kan få dine skos gummisåler til at blive gule.

For at fremskynde tørreprocessen anbefaler vi at lægge gamle aviser eller papirhåndklæder i dine sko. På denne måde vil overskydende fugt blive absorberet meget hurtigere.

Husk under ingen omstændigheder at lægge hvide sko i vaskemaskinen. Selv den mest skånsomme vaskecyklus er for risikabel og kan gøre dine sko gule. Desuden kan vaskemaskinen beskadige skoenes materiale og endda få dem til at krympe. Det er bedst at holde sig til gennemprøvede metoder og manuelt rengøre dine yndlingssko. Vi er sikre på, at de metoder, der er diskuteret i denne artikel, vil hjælpe dig med dette!