Dårlig lugt fra sko?


Opdag 10 effektive måder at lave ildelugtende sko på!

Dårlig lugt fra sko dette er et ganske pinligt, men almindeligt problem. Det kan der være mange grunde til, så det er vigtigt at identificere årsagen til den ubehagelige lugt fra sko så meget som muligt. Hvis problemet også gælder for dig, opfordrer vi dig til at læse artiklen herunder. Vi vil introducere de mest almindelige årsager til udseendet af en lugt og beskrive den 10 effektive måder at lave ildelugtende sko på.

Hvorfor stinker mine sko?

Når jeg leder efter et svar på spørgsmålet om hvorfor mine sko stinker, er det værd at starte med det grundlæggende.

Den mest almindelige årsager til ubehagelig lugt fra sko det her:

  • fodtøj fremstillet af kunstige materialer,

  • strømper lavet af kunstige, ikke-åndbare fibre,

  • forkert fodhygiejne,

  • forkert pleje af sko,

  • problemer med overdreven svedtendens.

Den gode nyhed er, at næsten alle faktorer, der bidrager til udseendet af ubehagelig lugt fra sko, kan elimineres ved hjælp af gennemprøvede og effektive metoder. Hvad mere er, i tilfælde af ildelugtende sko, vil pålidelige, hjemmemetoder, der allerede er blevet brugt af vores bedstemødre, og som hjælper med at håndtere denne ubehagelige situation, fungere. Så kend 10 effektive måder til fremstilling af ildelugtende sko.

Hvad skal man gøre, når sko stinker? 10 effektive måder at fjerne ubehagelig lugt fra sko

Det anslås, at problemet rammer op til hver tredje voksne. Årsagen er ikke kun overdreven sved i fødderne på grund af sundhedsfaktorer, men også daglig uagtsomhed, hvilket i det lange løb resulterer i en ubehagelig lugt fra sko.

Det skal du vide ildelugtende sko er et tegn på, at nogle af dine vaner er forkerte. Og selvom sved er et naturligt resultat af kroppens termoregulering, kan overskydende sved kombineret med andre faktorer forårsage en ubehagelig lugt fra sko. Hvad skal man gøre, når sko stinker?

1. Pas på det grundlæggende.

Vælge fodtøj lavet af naturlige materialerfor eksempel læder med tilstrækkelig ventilation.

Ud over lædersko er det også vigtigt at bære strømper af naturlige fibre. Selv om syntetiske materialer er meget billigere, kan de gøre mere skade end gavn. Foden trækker ikke vejret, og luftcirkulationen er også undervurderet, hvilket øger multiplikationen af ​​mikroorganismer og bakterier, for hvilke et varmt og fugtigt miljø er næsten ideelt til udvikling.

2. Indersål i læder til fodtøj.

Hvis det er for meget af en økonomisk byrde for dig at købe lædersko, skal du investere i lædersål. Det er det element i fodtøj, der har den største kontakt med foden, så det skal være lavet af naturligt, luftigt materiale.

3. Urtefodbad.

Dårlig lugt fra sko er ofte et resultat af øget svedtendens. Regelmæssige bade med tilsætning af olier eller urter giver gode resultater. Specialister anbefaler tea tree olie, eucalyptus olie, lavendel og salvie afkog. Den optimale mængde er 2-3 flere minutters sessioner om ugen for væsentligt at reducere problemet med ildelugtende sko.

4. Sodavand til ildelugtende sko.

En af bedstemorens metoder, der stadig bruges i dag. Problemet med ildelugtende sko hjælper med at overvinde den sædvanlige sodavand, som findes i næsten hvert køkken. Det er nok at dække skoene indvendigt med bagepulver, helst natten over, og derefter forsigtigt fjerne pulverresterne. Sodavand absorberer perfekt ubehagelig lugt fra sko og forhindrer ophobning af fugt.

5. Citrusskal.

Endnu et hjemmemedicin mod ildelugtende sko. Skræl en citron eller en appelsin, skær skrællen i små strimler, læg derefter i en linnedpose og kom i sko i flere timer. Citrusfrugter har en meget stærk antibakteriel effekt, så udover en smuk aroma efterlader de også en forfrisket inderside af dine sko.

6. Kattesand.

Alle katteejere vil være tilfredse med denne metode til at få en ubehagelig lugt fra sko. Grus har gode egenskaber til at absorbere overskydende fugt og dårlig lugt, hvorfor denne metode ofte anbefales, og vigtigst af alt - meget effektiv.

7. Antiperspiranter til fødder.

Mennesker, der lider af overdreven sved i fødderne, bør anskaffe sig en specialiseret antiperspirant, som ved regelmæssig brug reducerer sygdommen betydeligt. Du kan købe effektive fodspray i gode skobutikker, apoteker eller apoteker. Det er værd at vælge versioner, der indeholder naturlige stoffer, der har antibakterielle og svampedræbende egenskaber.

8. Sko deodoranter.

Ud over præparater beregnet til brug direkte på fødderne, med problemet med ildelugtende sko Deodoranter, der skal sprøjtes på indersiden af ​​skoene, gør et fremragende stykke arbejde. Det er vigtigt, at denne foranstaltning fungerer i forskellige modeller, så ud over overdækkede sko, såsom støvler, pumps eller ankelstøvler, vil de også være nyttige i tilfælde af sandaler og alle sko, der viser foden.

9. Sko talkum.

Talk virker på samme måde som bagepulver. Det absorberer fugt og reducerer ubehagelig lugt. Men hvis du ikke er overbevist af hjemmemedicin mod ildelugtende sko, kan du vælge færdige præparater, der er tilgængelige i skobutikker eller på et apotek.

10. Hyppig luftning af sko.

Det er vigtigt, at du ikke glemmer at lufte dine sko regelmæssigt. Kold, vinterluft fungerer bedst, men alt vejr er rigtigt. Det er også værd at vaske svedigt fodtøj fra tid til anden, selvom ikke alle typer sko kan udsættes for så intens kontakt med vand. Kontroller altid producentens anbefalinger og måder at bruge dine sko på for at undgå at beskadige dem.

 

Vi har beskrevet ovenfor de mest effektive måder at få ildelugtende sko på og årsagerne til problemet. Som du kan se, kan de fleste let fjernes, så den ubehagelige lugt fra sko, selvom den ikke er særlig behagelig, er ikke en uoverstigelig tilstand. Følg vores råd og slippe af med kilden til dine problemer.