En kort historie med hæle

Sko med hæle får os til at føle sig mere feminin, attraktiv. De tilføjer os et par inches højde, men også selvtillid og sex appeal. Vores ben bliver længere og silhuetten selv slankere. I dag er de forbundet med kvindens attributten, men har de altid været sådan?

Vi har levet uden hæle i tusindvis af år. De gamle grækers og romernes sko er intet andet end en flad lædersål, som støttes på fødderne takket være anklerne, der springer rundt om anklerne. Høje hæle og kiler blev kun brugt af skuespillere, så seerne i amfiteater kunne se dem bedre. I middelalderen blev træsko på tyk, ret høje hæle, som var fastgjort til foden med et tykt læderbælte. Sådanne sko blev båret af både kvinder og mænd. Men de havde intet at gøre med elegance, deres opgave var at beskytte klæderne fra mudder.
En hæl svarende til den, vi kender i dag, kom kun til udtryk i det sekstende århundrede, og alt på grund af venetianernes sko. Disse blev også opfundet for beskyttelse. Damer, der gik til byen, oversvømmet af lagunen, måtte beskytte deres fødder og silke kjoler. Deres højhælede tæpper kaldte chopiner blev støttet på et indlæg omtrent halvvejs ned for foden. Stillingerne var meget høje, nogle gange endda 75 cm høje.

Sorter læderpumper Kati 715

I det 17. århundrede blev hælen en dagligdags virkelighed ... for mænd. Det viste sig, at hælerne fungerer godt under ridning, især i kamp, ​​fordi de perfekt blokerede rytterens fod. Takket være dette stod han sandsynligvis i stykker og kunne angribe fjenden.
Desværre måtte hælen suspendere sin karriere under den store revolution. Han var en egenskab af aristokrater, så iført høje hæle kunne ende med at blive ramt af en guillotin. Derfor forsvandt han fra modehistorien i Frankrig og senere i hele Europa.

Pumper på Spaghetti Espinto 456 sort

I slutningen af ​​1800-tallet var hæle allerede tæt på deres endelige form. De gik til skoen, under hælen, og bueunderstøttelsen blev støttet på træets eller metaldelen af ​​sålen. Til gengæld blev hælene i begyndelsen af ​​1900-tallet endelig en attribut for kvinder.