Hvor kom sneakers fra? Historien om de mest populære sportssko

Gummi revolution

Enhver i sneakers - deres mest karakteristiske element - er lavet af gummi. Den første ide at bruge dette materiale til at lave sko kom, kom i Webster i 1832. Hans idé viste sig at være et hit, og derfor patenterede han det hurtigt. Den moderne løsning blev brugt i sportssko, som ivrigt blev båret af cyklister og plejede at spille cricket. Idéen om at lave rigtige sportssko med gummisål solgte på Joseph Wiliam Foster's hoved. Grundlæggeren af ​​et lille engelsk fabrik, åbnet i 1890, så potentialet for gummi. Hans karisma har gjort små virksomheder genkendelige, og Reebok mærket er kendt i dag over hele verden.

Fødslen af ​​en stjerne

De sko, Foster producerede, minder ikke om velkendte sportsmodeller. Gennembrudsdagen i sneakers historie er 1908. I USA besluttede Marquis M. Converse at skabe et par sportssko til basketballspillere. Han designet ankellængde, lette støvler med en tyk gummisål. Karakteristisk, hvid zelówka og den mørke top af materialet plus stjernen på anklen - sådan lignede de første All Stars sneakers. Mærkets symbol har overlevet til denne dag. Når vi kigger på skoene, kan vi genkende om få sekunder om nogen har en original, ikonisk samtale.

Vej til toppen

kondisko førte til højderne af popularitet Charles "Chuck" H. Taylor - basketball stjerne. Det var han der viste verdens hvide såler på basketballbanegulvet. Han indvilligede i at annoncere Conversy efter at have foretaget et par korrektioner til de originale sko. Herefter gik alt meget hurtigt. Venner og venner, og frem for alt, ville Chucks fans gerne have sine yndlingssko på deres fødder. Sportens verden har sat en ny trend, efterfulgt af gaden hurtigt. Sneakers oversvømmede byer i USA.

Sneakers i hjemlandet

Hæren værdsatte komforten og alsidigheden af ​​sneakersne. Sko blev et obligatorisk udstyr til soldater i 40'erne og 50'erne i det sidste århundrede. Det viste sig, at det ensartede slidte fodtøj med en gummisål også i civile. Sneakers foretrukne hærstøvler? Det var en perfekt og nødvendig anbefaling til Converse-mærket.

Rock'n'roll - sneakers i hænderne på subkulturer

I 1950'erne og 1960'erne var skoene født af unge fra hele verden, fascineret af nye trends i musik. Sneakers blev et symbol på en kulturrevolution og et vigtigt element i blomsterkraftbevægelsen. Siden da er sko med en hvid gummisål blevet fuldstændig accepteret af musikalske stjerner. I de følgende årtier grundlagde medlemmer af de største bands og solister dem for deres koncerter, møder med fans eller shopping. I Conversach i 90'erne, blandt andet, Kurt Cobain og Axl Rose. I øjeblikket kan vi se dem som en teenagers idol - Justin Bieber.

Sneakers i Polen

Sportssko blev produceret i Polen i 1930'erne af Stomil. Sneakers var de mest populære fodtøj til vandreture - dermed deres navn: "Tramp" er en vandrere eller en rover.

Historien om sneakers er yderst fascinerende. Ideen om, hvordan man effektivt bruger gummisåler, gik rundt om i verden og kom til USA fra Europa. Sports fodtøj fra basketballbanen kom hurtigt ind i hærens obligatoriske udstyr, og blev snart den foretrukne model af stjernerne. I dag kender den karakteristiske stjerne på ankelen hele verden, og Converses er et af de mest ønskede sko.