Hvordan fjernes skimmel fra skoene?

Hvor kommer form på sko fra?

Dannelse af skimmel foretrækkes af fugtige forhold, hvor skoene bruges eller opbevares. Den form-forårsagende faktor er langtidsopbevaring af vådt fodtøj, der efter at have vådt ikke er blevet grundigt tørret, men også holder sko på fugtige steder, for eksempel i kælderen. Dannelse af skimmel forekommer på grund af spredning af saprophytiske svampe. Deres mycel udvikler sig på fodtøjet og dækker det med en "fåreskindfrakke", et skadeligt skimmelfænomen.

Hvordan kan man slippe af med skimmel fra sko?

Hvis forebyggelse er mislykket, og der er dannet mug på fodtøjet, er der måder at slippe af med. En bevist måde at fjerne skimmel på er den økologiske metode ved hjælp af eddike med vand . På forhånd er det en god ide at rengøre formen med en tør, hård skobørste. Dette skal gøres forsigtigt, så formen ikke trænger dybere ned. Resten fjernes bedst med en fugtig klud. Korrekt rengøring består i at vaske dine sko med en eddike-vand-opløsning blandet i forholdet 1: 1. Det anbefales at tørre fodtøjet med et papirhåndklæde eller en tør klud. Sådanne rensede sko skal lade tørre i et godt ventileret rum, helst om efteråret og vinteren i nærheden af ​​radiatoren (men ikke på den eller under den, så skoene ikke deformeres). En anden metode er brugen af ​​terpentinolie og glycerin. Spray først olien på overfladen af ​​skoen, og gnid derefter glycerinet ind i læderens overdel.

Ovenstående metoder fungerer imidlertid ikke i ruskind eller materialesko. Her skal du bruge spiritus eller andet højprocent alkohol eller ammoniakvand (en opløsning af ammoniak med vand). Der er dog ingen garanti for, at rengøringsskimmel med så krævende materiale vil lykkes. Husk at være forsigtig og gentag ikke denne behandling mange gange, da alkohol med høj procentdel kan tørre ud huden, hvilket resulterer i ødelæggelse af fodtøj.

Hvis formen til trods for den bedste indsats ikke er forsvundet eller dukket op igen, og skoene lugter muggen, kan du prøve at bruge et stærkere middel eller give skoene til skomageren. Det er dog bedst at undgå korrekt pleje og vedligeholdelse af fodtøj for at undgå dette ubehagelige fænomen. Den endelige, men oftest valgte løsning er køb af nyt fodtøj. Så hvis dine gamle støvler har mugne, og du ikke ønsker at bekæmpe belægningen, kan du lide de sorte flade støvler med spænder Y225 eller Marquiz Warm sort pelsposer . For mænd anbefaler vi Jodhpur- støvler , fx Moskała brune læderstøvler eller lædersko med Nikopol 702 lynlås .

Hvordan undgår man skimmel på sko?

 • Rengør sko efter hver brug, helst med en børste og rent vand.
 • Vask også indersiden af ​​skoen og vask indlægssålerne.
 • Vådt fodtøj skal tørres langsomt, helst ved stuetemperatur, i et ventileret rum eller udendørs. Til dette formål må du ikke tørre sko på en radiator eller med en hårtørrer, da dette kan forårsage revner eller deformation af fodtøjet.
 • Ved pleje af fodtøj skal du bruge passende designede produkter. Kornlæder har brug for oliering. Ruskind og nubuck kan ikke behandles med pastaer og cremer til kornlæder. Når skoene er lavet af vandtætte materialer, er det nødvendigt med korrekt imprægnering og voksning af fodtøj.
 • Metalelementer i fodtøj, f. Eks. Snørebånd og øjebånd, skal ikke smøres, så de ikke ruster.
 • Det anbefales at undgå at vaske sko i vaskemaskinen.

Hvordan opbevarer du dine sko, så de ikke støber?

Korrekt opbevaring af sko er ikke uden betydning for forebyggelse af skimmelfænomen på fodtøj. Hold altid skoene rene og tørre i skabe. Det er bedst at passe på formen på skoene ved hjælp af tavler eller andre fyldstoffer, såsom pap eller aviser. For at beskytte fodtøj mod støv, deformationer og samtidig ikke rod interiøret tilbyder producenterne forskellige opbevaringsmetoder. Afhængig af den disponible plads, kan sko opbevares i skoskabe, arrangører, skabe. På markedet er der forskellige muligheder for opbevaring af sko indendørs: på hylder, skinner, stiger, stativer. Derudover kan du beskytte sko, mens du opretholder orden ved hjælp af en af ​​nedenstående løsninger:

 • Trækasser - de er et ideelt sted til opbevaring af sko, de giver en relativt lang holdbarhed sammenlignet med papkasser. De tilbyder plads nok, beskytter mod lys og sikrer tilstrækkelig luftcirkulation. De anbefales af producenter af fodtøj af højeste kvalitet.
 • Skoæsker - billig måde, let tilgængelig form, i butikkerne finder du både pap, plast og materiale.
 • Poser - vi sparer plads, men sikrer ikke tilstrækkelig adskillelse fra andet fodtøj i klædeskabet. Der er endda duftende poser på markedet.
 • Bøjler - en god løsning til støvler og høje sko ved at fastgøre overdel med klip. Det er bedst at sikre, f.eks. Med pap under klemmen, så det ikke efterlader et aftryk på læderfodtøj.
 • Arrangører til døren eller garderobevæggen - en billig løsning. Lavet af stof, arrangører med påsatte lommer hjælper med at holde din garderobe organiseret.

Hvis du følger ovenstående tip, vil du passe ordentligt på og opbevare dit fodtøj, så mug vil sandsynligvis ikke angribe dem. Hvis dette sker, bør vores tip til fjernelse af skimmelsvamp være nyttige. Ellers er tiden inde til et nyt køb - en eller anden model vil bestemt fange øje med ButyModne.pl!