Hvordan plejer man lædersko?


Lædersko kræver pleje og opmærksomhed. Hvorfor? Først og fremmest skyldes det, at vi bruger meget mere på sådant fodtøj end på plastfodtøj. Så vi vil forlænge deres liv. Den anden grund er brugerkomforten - lædersko er ekstremt behagelig, tilpasser sig foden og garanterer fornøjelsen ved at have dem på, selv når vi har dem på benene i mange timer. Så vi foreslår, hvordan man tager sig af lædersko for at sikre deres levetid? Lær vores tips at kende!

Hvorfor er vi villige til at vælge lædersko?

Læder er det mest naturlige materiale, hvorfra fodtøj er blevet fremstillet i årevis for alle, uanset alder eller foretrukken stil. Blandt forslagene finder vi pumps damesko i læder med sløjfe, pink børneballeriner Ren But 1467 lyngog han sko, lædersko Pilpol. Forældre køber dem villigt til deres børn, for trods den højere pris garanterer de stor komfort for en lille fod. Voksne når også efter dem uden tøven, fordi de er behagelige, åndbare og tilpasset fodens form. Desuden gnider modeller af naturlæder sjældnere i foden, garanterer luftcirkulation og har en positiv effekt på stabiliteten under bevægelse. Den ubestridelige fordel er, at huden bevarer sit flotte udseende i længere tid. Det siges at ældes godt. Du skal dog passe på dem på forhånd - ordentligt passet, de vil ikke revne, smuldre, delaminere eller rive. Selvfølgelig vil der være naturlige bøjninger, hvor foden fungerer. Du kan reducere deres antal og dybde takket være dedikerede tavler. Så vi rådgiver dig om, hvordan du plejer lædersko korrekt!

Hvilke produkter skal du vælge til pleje af lædersko?

Læderet, som skoene er fremstillet af, er et naturligt produkt af animalsk oprindelse. Det betyder, at det ligesom menneskelig hud kræver systematisk rengøring, næring, smøring og imprægnering. Ellers kan den blive tør og stiv og miste sin æstetiske værdi og egenskaber. Læder, der ikke er imprægneret eller ikke er ordentligt beskyttet, gennemblødes hurtigere og slides hurtigere ud.

Inden du beslutter dig for at købe lædersko -plejeprodukter, skal du huske, at du skal bruge forskellige kosmetik til ruskind og nubuckskind og forskellige til glat læder. Så sørg for, at specificiteten er passende for den type fodtøj, du har.

Hvad vil komme til nytte?

  • Til glat læder - læderrens / rengøringsmiddel eller lædersæbe, renoveringsmiddel, læderfedt, lædercreme med voksbaseret pigment, pasta eller voks, imprægnering / beskyttelsesspray;
  • Til ruskind / nabuku - en ruskind / nubuck børste, en ruskind / nubuck fjerner eller rengøringsmiddel, en spray restaurator, en imprægnering eller en spray protector.

Sådan plejer du lædersko - vores tips

  1. Først skal der foretages en test for at se, om huden er modtagelig for væskeoptagelse. Absorberende læder (f.eks. Ruskind vil absorbere en dråbe vand, mens lukkede læder får det til at løbe af. Vælg den passende plejeprodukt ifølge testen.
  2. Husk, at regelmæssig rengøring og pleje af læder beskytter sko mod misfarvning, men for at dette skal ske, skal læderet rengøres godt for snavs - mudder, støv, pletter osv.
  3. Hvis du vil forlænge skoens levetid, skal du få dem til at beholde deres farve og form i længere tid, beskytte læderet mod stærkt sollys og varmekilder. Tør ikke dine sko i solen eller på en radiator, og brug plejeprodukter med UV -filtre.
  • Når du beslutter dig for dine plejeprodukter, skal du sørge for at anvende dem over et stort område fra søm til søm. Takket være dette undgår du pletter og misfarvning.
  • Fjern ikke snavs ved hård gnidning, da huden kan blive beskadiget, slidt eller falmet.
  • Huden har en optimal luftfugtighed på 40-60% og kræver ventilation. Så opbevar det ikke i plastik eller ikke-åndbare beholdere, men læg et ventileret skab, skoposer, der kan ånde osv. Hvis luftfugtigheden begynder at overstige 70%, er der en reel risiko for skimmelsvampdannelse.

For at opsummere har lædersko været en modetendens de seneste år. Men for at de kan bevare deres flotte tilstand i lang tid og tjene dem i lang tid, er det værd at passe godt på dem. Vi håber, at takket være tipsene til pleje af lædersko, vil din model tjene dig i flere sæsoner! Og hvis du bare leder efter en variant til dig selv - tjek tilbudet på læderfodtøj på KeeShoes!