Hvordan plejer man ruskindssko? Det er nemmere end du tror!


Ruskindssko ser ud til at være mere krævende end traditionelle lædersko. Der er ingen måde at pudse dem på, og de bryder sig ikke så meget om regn. Heldigvis er det ikke så problematisk at holde dem i god form, som det kan se ud til. Lær de gennemprøvede tips, der får dine ruskindssko til altid at se guddommelige ud!

Pas på ruskindet hver dag

Ruskind imponerer med en interessant tekstur og et flot udseende. Den er alsidig og passer til næsten enhver lejlighed. Ikke desto mindre kræver det en smule pleje. Ruskind er relativt let at beskadige, ridser og slid. Heldigvis er der effektive måder, hvorpå ruskindssko holder i mange år. Vi rådgiver om, hvordan man tager sig af så krævende fodtøj hver dag. 

Hvis du vil nyde velplejede ruskindssko, skal du ikke vente til den første plet kommer på dem. Ifølge princippet "forebyggelse er bedre end helbredelse", bør ruskindssko være absolut sikret, før du viser dit nye køb frem for verden. For at gøre dette skal du anskaffe en beskyttende spray til imprægnering beregnet til fodtøj lavet af dette materiale. På denne måde vil du give dem den nødvendige beskyttelse mod snavs og grimme pletter. Før du bruger præparatet, børst dine sko. Gentag dette trin efter at have sprøjtet dem med sprayen.

Ud over imprægneringsmidlet er en speciel børste et nøgleværktøj til pleje af ruskindssko. Selvom det ikke er dyrt, kan du sagtens erstatte det med en brugt tandbørste. 

Få også et specielt ruskindsplejeprodukt, der vil holde dine sko som nye på trods af tidens gang. Producenterne af disse detaljer tilbyder en bred vifte af farver, der vil hjælpe dig med at genopfriske farven på dit fodtøj. Brug dette middel cirka en gang om måneden.

Fra regnen under Plantage...

Når du bærer ruskindssko hver dag, skal du undgå dem i dårligt vejr. Hvis vejrudsigten inkluderer regn, skal du hellere vælge andet fodtøj. Når regnen uventet fangede dig, så tag dine våde sko af så hurtigt som muligt, tør dem med et rent håndklæde og lad dem tørre naturligt.

Husk at hastværk ikke er en god rådgiver. Du bør under ingen omstændigheder støtte denne proces ved at placere dine sko i nærheden af ​​en varm radiator eller bruge en tørretumbler. På denne måde kan du få materialet til at falme. Vær tålmodig og glem ikke at lægge træplader i våde sko, som du kan erstatte med gamle aviser eller et køkkenrulle. Takket være dette vil du undgå deformation af skoene. Når skoene er tørre, børst ruskindet for at genoprette materialets glathed.

Få dine ruskindssko til at se ud som nye

Grundreglen er: Du må under ingen omstændigheder bruge vand til at rengøre ruskindssko! Det har en negativ indvirkning ikke kun på farven på dine sko, men også på dens tekstur. 

Brug en blød børste til at fjerne snavs og støv. Relativt hurtige, ikke for intense bevægelser giver dig mulighed for ikke at beskadige et så delikat materiale.   

Hvis der er spildt en drink eller anden væske på dine ruskindssko, så hold hovedet oppe! Vi kender en måde at slippe af med pletten. Husk dog, at du skal handle hurtigt. Prøv først at tørre pletten af ​​med et rent håndklæde. Når du tørrer stoffet let, drysser du pletten med kartoffelstivelse eller bagepulver. Lad skoene sidde hele natten og begynd at arbejde igen om morgenen med en ruskindsbørste. 

Står du med en udtørret plet eller mindre ridser? Prøv at bruge en speciel gummi til at rense ruskind. Nogle børster til pleje af dette materiale er udstyret med det. En alternativ løsning er at bruge et skoleviskelæder. Uanset hvilket værktøj du vælger, så husk at dette sarte materiale kræver skånsom håndtering. Gnid det ikke meget kraftigt i kun én retning.

Der er grimme pletter af salt eller vand på dine ruskindssko, og du kan ikke slippe af med dem for nogle skatte? Heldigvis er der måder, hvorpå du ikke behøver at skille dig af med dine yndlingssko. Alt du behøver er eddike og et rent håndklæde. Kom lidt eddike på håndklædet og gnid kluden, indtil pletten er væk. Børst derefter dine sko. Se hvor nemt det er?

Opbevar ruskindssko korrekt

Regelmæssig pleje af ruskindssko er lige så vigtigt som korrekt opbevaring. Husk under ingen omstændigheder at udsætte sådanne sko for direkte sollys. På denne måde kan du gøre mere skade end gavn ved at få dit materiale til at falme. Som udgangspunkt er ruskind ikke særlig glad for varmekilder. Undgå at efterlade sådanne sko i nærheden af ​​varme radiatorer.

Hvis du ikke skal have dine ruskindssko på i et stykke tid, skal du ikke lægge dem direkte i dit skab. Det vil være bedre, hvis du lægger dem i en skoæske eller stofpose. På denne måde vil du beskytte dem mod støv og fugt. Husk dog ikke at pakke disse sko i en plasticpose. Vælg bedre en linned eller linned taske. Alternativt kan du bruge et gammelt pudebetræk.

Som du kan se, kan ruskindssko være praktiske. Du har sikkert allerede de fleste af de nødvendige værktøjer til deres pleje derhjemme. Velplejede ruskindssko vil hurtigt betale dig tilbage med et perfekt look og vil tjene dig i mange år.