Hvordan trådte tappene ind i canon af kvinders mode?

Fra de egyptiske slagtere, gennem de mongolske stepper, til retten til Medici

Høje hæle blev opfundet af egypterne. Slagterens medarbejdere ønskede ikke at plette klæderne, så de satte på specielt fodtøj, der ville hjælpe dem med at undgå kontakt med blodet, der oversvømmede gulvet. Mongolerne - ridningskampe satte pris på den praktiske højhælede. I det trettende århundrede monterede højhæleskoerne godt ind i bøjlerne og fik dem til at blive i sadlen selv under avancerede manøvrer. Den første omtale af hæle, der skulle tilføje damens højde og få hende til at se smuk ud, kommer fra Medici-domstolen. Katarzyna Medycejska satte hendes højhælede sko på hendes løfte til Orleans Prins Henry de Valois. Det var begyndelsen på en rigtig moderevolution, og de franske aristokrater hentede hurtigt den nye trend og retten var fyldt med damer iført høje hæle. Høje hæle i fransk stil måtte have en rødsål og hæl og på forsiden et smagfuldt guldspænde. En omveltning i Frankrig, der brød ud i 1798, effektivt undertrykte mode for aristokratiske fodtøj.

Lavet i USA, fysik og lys manerer og mode skabelsen af ​​Christian Dior

Højhælede sko blev glemt i næsten 100 år. Det var først i 1888 i USA, at den første fabrik af sko blev rejst. Det virkelige gennembrud kom, da fysik sluttede sig til opførelsen af ​​kvinders fodtøj. Fysikolog Olbrecht Kliczka arbejdede på form og form af hæle, som i dag betragtes som far til høje hæle. Prototyperne var ikke det mest behagelige at bære, men de opnåede hurtigt godkendelsen af ​​damerne af lys moral. Det var først i 1947, at høje hæle igen gik til saloner. Christian Dior, en mode designer, der offentliggjorde en velkendt figur af en kvinde i en hvid frakke, flared nederdel, cut-off hat og høje hæle, tog sig af det.

Skomager af all tid og seksuel revolution

Til modehuset arbejdede Dior Roger Vivera - en yderst talentfuld skomager. Det var han, der påtog sig skabelsen og designen af ​​skoene fra visionen om Christian Dior. Aiguille - de første sko med en hælhæl, som blev styrket med stål, så det ikke ville gå i stykker, da han gik - kom ud af hånden. For det første antog kvinder stifter til lange kjoler og nederdele. Skoens runde tå, der blinkede fra under stoffets folder tændte mænds sanser til rødt. Fra Dior's projekt til udbruddet af den moralske revolution er 13 år gået. Verden har opdaget en smuk og forlængende Marylin Monroe, der elskede pins. Et øjeblik efter hende kom Twiggy ind på modescenen - ejeren af ​​smukke ben, som designerne besluttede at vise i sætet en mini nederdel og høje hæle. Hælene og slanke, nøgne hunben er således blevet et symbol på sex-appel og selvtillid. Verden blev vild med disse sko, og jo kortere nederdele blev, de højere hæle blev antaget til dem.

I dag tilhører høje hæle også de mest populære kvinders sko, der tilføjer charme og tillid til millioner af kvinder rundt om i verden. Perfekt pasform bukser i en crease, blyant nederdel eller flared kjole i stil med 50'erne. Smukke høje hæle i forskellige farver har i sit tilbud ButyModne.pl online butik.