Hvordan kom høje hæle ind i kanon for kvinders mode?


Når vi forestiller os, hvordan en smuk, selvsikker og sexet kvinde ser ud, er hovedstedet på billedet foran vores øjne optaget af høje hæle. Høje hæle, som ifølge modehuse ikke bør være mindre end 9 centimeter, er blevet et ønskeligt element i dresscode i store virksomheder og en værdifuld egenskab af kvindelighed under dating. Hvem opfandt høje hæle, og hvordan kom denne type fodtøj ind i modekanonen?

Fra egyptiske slagtere, gennem de mongolske stepper, til Medici -herregården

Høje hæle blev opfundet af egypterne. Slagterens arbejdere ønskede ikke at gøre deres klæder snavsede, så de havde specielt fodtøj på for at hjælpe dem med at undgå kontakt med blodet på gulvet. Praktikken ved høje hæle blev også værdsat af mongolerne - ridemestre. I det trettende århundrede passede forhøjede sko med en hæl godt ind i stigbøjlerne og tillod dem at blive i sadlen, selv under avancerede manøvrer. Den første omtale af høje hæle, der skulle tilføre en dame højde og få hende til at se smuk ud, kommer fra Medici -domstolen. Catherine de Medici bar højhælede sko ved hendes bryllup med prinsen af ​​Orleans, Henry de Valois. Det var begyndelsen på en ægte moderevolution, og franske aristokrater tog hurtigt den nye trend op, og retten blev fyldt med damer iført hæle. Høje hæle i fransk stil skulle have en rød sål og en hæl og et smagfuldt guldspænde foran. Kuppet i Frankrig i 1798 undertrykte med succes mode for aristokratisk fodtøj.

Lavet i USA, fysik og lette manerer og en modeoprettelse af Christian Dior

Højhælede sko blev glemt i næsten 100 år. Det var først i 1888, at den første skofabrik med en platform blev etableret i USA. Det virkelige gennembrud kom, da fysikken sluttede sig til konstruktionen af ​​damesko. Fysikeren Olbrecht Kliczka, der i dag betragtes som far til høje hæle, arbejdede på formen og formen på de høje hæle. Prototyperne var ikke de mest behagelige at have på, men de fik hurtigt godkendelse fra damerne på let manér. Først i 1947 ramte høje hæle salonerne igen. Dette blev udført af Christian Dior - en modedesigner, der udgav en verdensberømt tegning af en kvinde i en hvid jakke, flared nederdel, afkortet hat og høje hæle.

Tidenes skomager og den seksuelle revolution

Roger Vivera, en ekstremt talentfuld skomager, arbejdede for modehuset Dior. Det var ham, der påtog sig design og produktion af sko fra visionen om Christian Dior. Fra hans hånd kom aiguille -kuponen - de første sko med stilethæl, der var forstærket med stål, så den ikke gik i stykker, når du gik. Først tog kvinderne på hæle til lange kjoler og nederdele. Skoens runde tå, der blinkede under stoffets folder, betændte de mandlige sanser til rød. Tretten år gik fra Diors projekt til udbruddet af den moralske revolution. Verden opdagede den smukke og dragende Marylin Monroe, der elskede høje hæle. Et øjeblik senere kom Twiggy ind på modescenen - ejeren af ​​smukke ben, som designerne besluttede at vise i et mini nederdel og høje hæle sæt. Således er høje hæle og slanke, nøgne hunben blevet et symbol på sexappeal og selvtillid. Verden blev vild med disse sko, og jo kortere nederdelene blev, jo højere blev hælene båret med dem.

I øjeblikket er høje hæle også blandt de mest udvalgte damesko, som tilføjer charme og tillid til millioner af kvinder rundt om i verden. De passer perfekt sammen med folderbukser, et blyantskørt eller en flared kjole i stil med 50'erne. Smukke stiletter i forskellige farver fås i KeeShoes onlinebutik.