Sådan rengøres ruskindssko - hjemmehjælpemidler


Ruskind er et ekstremt effektivt materiale, takket være hvilket det tilføjer stil til enhver styling. Det er klassificeret som et groft læder, og dets karakteristiske træk er lange børster, hvorpå der, efter at have kørt en finger hen over det, er synlige mørkere striber. På trods af at ruskindssko ser rigtig smukke ud, er materialet ret problematisk, når man tager sig af det. Hvordan rengør man ruskindssko? Lær om billige og effektive hjemmemidler til at holde ruskind i god stand.

Ruskind tolererer ikke rigelig kontakt med vand, og på grund af tilstedeværelsen af ​​lange børster er det også umuligt at polere det (som i tilfældet med kernelæder). I skobutikker er der præparater og specialiserede produkter til professionel pleje af sko lavet af ruskind, men det er også forbundet med højere omkostninger.

Så det er værd at lære et par enkle, hjemmelavede metoder at kende, takket være hvilke du effektivt slipper af med uønsket snavs fra dine yndlingsruskindssko uden at bruge en stor mængde penge!

Hvordan rengør man ruskindssko med hjemmemetoder?

1. S.tandbørste

Perfekt til at fjerne rester af tørret mudder, der klistrede til overfladen af ​​skoen. Ideelt set bør børsten være lavet af bløde og sarte børster for ikke at beskadige materialet under rengøring. Før rengøring, lad skoen tørre helt og børst derefter forsigtigt snavset. Husk at følge børsternes retning.

2. Viskelæder

Det kan med succes erstatte en professionel ruskindselastik, der fås i skobutikker. Det er vigtigt, at den er hvid i farven. Ved hjælp af et viskelæder kan du nemt slippe af med mindre snavs, der er synligt på ruskindet. Det er nok at forsigtigt gnide pletten og derefter slippe af med resterne af det gnidede viskelæder. Og den er klar!

3. Brødets skorpe

Du kan nemt komme af med småt, indtørret snavs med en brødskorpe. Forsigtigt at gnide den indvendige (bløde) side af læderet vil hjælpe med at slippe af med snavs, men det vil bestemt ikke beskadige materialet i fodtøjet. Efter proceduren skal du bare ryste brødkrummerne af.

4. Babyservietter

Denne metode vil fungere for fedtede pletter på dine yndlingsruskindssko. Tør forsigtigt tørre sko af med en fugtig serviet og lad dem tørre igen. Gnid derefter ruskindet med en blød klud eller en blød børste.

5. Bagepulver

Det fungerer godt, ikke kun ved rengøring af ruskindssko udefra, men også indeni.
En spiseskefuld bagepulver blandet med et glas mælk påført overfladen af ​​skoen vil effektivt fjerne pletter og snavs. Det er nok at fordele den resulterende grød jævnt over ruskindet, lade det tørre og derefter slippe af med resterne af blandingen med en børste.
Bagepulver er også en god måde at slippe af med ubehagelige lugte i dine sko. Hæld en lille mængde pulver inde i skoen. Lad det forberedte fodtøj stå natten over, og fjern derefter sodavandsrester. Den dårlige lugt forsvinder, og skoene bliver friske og klar til brug.

Nogle tips til pleje af ruskindssko

For at ovennævnte hjemmemetoder til rengøring af ruskindssko kan fungere, skal alt snavs behandles så hurtigt som muligt. Udfør skopleje regelmæssigt og grundigt, og i regnfulde perioder og vinterperioder er det bedst at gøre det efter hver hjemkomst. På denne måde undgår du, at snavs trænger ind i børstehårene.

I pleje af ruskind er det lige så vigtigt at tørre våde sko ordentligt. Det bør foregå på luftige, men skyggefulde steder, væk fra direkte sollys eller intense varmekilder, der kan forårsage deformation af fodtøjet.

Opbevaring af fodtøj inden næste sæson er et nøgleelement, så det kan bevare sin naturlige form og farve. Før du sætter dine sko i skabet, skal du sørge for, at de er rene og tørre. Det er bedst at proppe dem indeni med avispapir, og så efterlade dem et mørkt og luftigt sted, så de kan "ånde" frit.

Er det sikkert at vaske ruskindssko i vaskemaskinen?

Vask i vaskemaskine er absolut den nemmeste måde at rense sko hurtigt og effektivt på derhjemme, men det frarådes på det kraftigste i tilfælde af ruskind. Dette materiale tåler ikke kontakt med vand, både under vask i vaskemaskine og ved håndvask. Overdreven fugt kan forårsage irreversibel misfarvning og deformation af ruskindet.