Sko til at lære at gå


Små fødder rejser rundt i verden og lærer det at kende ved berøring. Det er en ekstremt vigtig sanseoplevelse og giver barnet en masse sjov.

En række forskellige substrater er en sensuel stimulator for et lille barn og er en kilde til mange vigtige oplysninger om miljøet. Der kommer imidlertid en tid, hvor barnet er klar til at rejse verden rundt på egen hånd i ægte fodtøj. Her er en guide til, hvilke første sko du skal vælge?

Babys første sko

Når du vælger sko til at lære at gå, er det værd at være opmærksom på mange spørgsmål som sålens blødhed, korrekt profileret indersål, det materiale, der bruges i produktionen, samt skoens vægt og om foden passer ind i den på den rigtige måde.

De første sko er en ny oplevelse for barnet. Han lærer kun at bruge dem og tæmmer det faktum, at der er en ny måde at bevæge sig på. Derfor kan de ikke være for stive, tunge og pinlige i foden, fordi det vil påvirke konsolideringen af ​​forkerte gangmønstre.

Hvilke sko til barnet?

Når vi gør os klar til at købe, bør vi kontrollere længden af ​​barnets fod, for det er nøgleoplysningerne, når du vælger den rigtige størrelse. En sko, der er for stram, vil forårsage slid og krøller i tæerne, mens sko, der er for løse, vil fordreje din gang og forhindre dig i at bevæge dig effektivt.

De første sko til babyer skal også sikre korrekt luftcirkulation - en åndbar membran eller sart, blødt læder garanterer hygiejnisk bevægelse uden at overophedes små fødder. Det er værd at være opmærksom på det indre isoleringsmateriale, der bruges i vinterstøvler. Det skal ikke være kunstigt og svedtendende. Uld fungerer bedst, så længe barnet ikke er allergisk over for det.

Hvad skal man overveje, når man køber gåsko?

Velcro eller snørebånd? De første vandresko er en reel udfordring for børn og forældre, så du skal være opmærksom på alle detaljer, så det valg, vi træffer, tilfredsstiller barnet under vandreture.

Når du beslutter dig for snørebånd, skal du huske, at småbørn kan lide at trække i alle snore, vedhæng og tråde - så der er stor sandsynlighed for, at snørebåndene forbliver uden chance, og vi er ansvarlige for at binde dem flere gange. Det, der adskiller de første snøresko med snørebånd, er skoens præcise pasform til foden - forudsat at vi dygtigt og præcist strammer snørebåndene i hele længden, og ikke kun i ankelhøjden.

Velcrolukede sko til en årig er helt sikkert en behagelig løsning for forældre, de påvirker ikke fodtøjets kvalitet og truer ikke barnets korrekte måde at gå på. Husk dog at fastgøre med stor nøjagtighed.

Høj kvalitet og udførelse

Når man vælger de første sko, er deres visuelle kvaliteter ikke nok, selvom de er vigtige ud fra et æstetisk synspunkt. Sålen skal bøje 1/3 af sin længde, og hælkappen skal sidde tæt på hælen, men det er vigtigt, at den ikke forårsager slid og begrænser bevægelsen. Så lad os sikre os, at den ikke er for stiv.

Undgå de engang ofte købte ortopædiske sko. I dag bruges de kun som en sidste udvej efter forudgående konsultation med en speciallæge. Rehabilitering af foden og pleje af dens korrekte udvikling er ikke synonymt med immobilisering. Bevægelsesfrihed er afgørende.

Man troede engang, at jo højere overdel, jo sundere og mere stabil er et barns gang. Det viser sig dog, at det er helt anderledes. Sko til at lære at gå bør være "umærkelige" for små fødder, så overdelen foran anklen er den mest passende løsning. Hvis vi vil beskytte os mod alvorlig frost om vinteren, lad os sikre os, at de første babysko har en meget fleksibel overdel, der ikke forårsager effekten af ​​et ben i gips.

Sund udvikling af et barns fødder

Klemte og indsnævrede i deres bevægelser, vil fingrene ikke samarbejde ordentligt, når de tager de første skridt, udfører komplekse figurer og opretholder balance. Når du prøver på de første gåsko med dit barn, skal du sørge for, at næsen ikke er smal, endsige spids. Den afrundede form er den mest optimale og behagelige. Lad os være opmærksom på dette, især når vi køber de første sandaler til et barn. For smal foran kan få storetåen til at stikke ud og gnide huden.

Vandresko - hvad skal man undgå?

Ved at passe på små fødder ønsker vi, at de udvikler sig så godt som muligt. De har jo en enorm indflydelse på hele vores kropsholdning og en sund måde at bevæge sig på og holde balancen. Hvad skal man helt sikkert undgå, når man køber babysko til at lære at gå?

De såkaldte "ikke-dødelige"-de ser smukke ud på billederne, men som navnet antyder, kvalificerer de sig ikke til sko og hjælper dig ikke med at tage dine første skridt. Hjemmesko - lad os give dem op. Dette er ikke deres tid endnu. Sagen er den samme, når vi vil købe hjemmesko til at lære at gå - i dette tilfælde krydser vi også tøflerne fra listen. I et hjemmemiljø føles den bare fod bedst. Men hvis vi har kølige gulve, eller vi har brug for fodtøj til en vuggestue, lad os vælge korrekt monterede, stabile, afstivede hjemmesko på hælen, hvor benet ikke vrider sig.

Brugt eller ny?

Bortset fra usædvanlige situationer, hvor nogen giver os tilbage eller videresælger ubrugte babysko (og vi er sikre på, at de faktisk er støvede i garderoben, og ingen har brugt dem), skal du ikke købe brugte sko. Hver fod er forskellig og fungerer på en unik måde og efterlader håndgribelige spor efter brug.

Fodens form og børnesko

Når vi vælger sko til at lære at gå, lad os tage hensyn til individuelle aspekter i anatomi, det vil sige højden på vristen, bredden og længden af ​​foden. Det samme snit vil ikke være godt for hvert lille barn. Det er derfor værd at måle flere forskellige varianter for at sammenligne barnets bevægelsesfrihed og hvor små fødder der passer i skoene. Så vil vi være sikre på, at vi har valgt den rigtige løsning, og barnet starter eventyret med at gå ikke kun i en god stil, men også sund og stabil.