Trekking - hvilke sko skal du vælge?

Man vil gerne sige, at det er helt sikkert behageligt, men det hjælper os ikke meget, mens du vælger det rigtige par sko. Faktisk er der mange tips, der hjælper dig med at færdiggøre layette for at besøge de fortryllende bjergstier og mere. I dag vil vi gerne indsamle dem i en fornuftig artikel, der væsentligt vil lette problemet ved at vælge sko til trekking.

Derudover bruger vi i stigende grad online-butikker, og derfor fokuserer vi primært på dem. For at vælge sko godt skal du være opmærksom på, hvilke sko der er lavet af, såvel som længden af ​​støvlen. Alle disse oplysninger findes på webstedet og nyd det hurtige køb. Men før vi gør det, vil vi reflektere over de tre vigtigste træk ved gode trekkingsko.

Sko modstandsdygtig overfor vejrforhold og en vanskelig vej

Dette er et meget generelt tip. Dygtige sko er primært dem, der var lavet af det rigtige materiale, oftest fugtighedsbestandige, selv vandtætte. Selv om det kan forekomme, at bjergvandring omkring vores bjerge er et stykke kage, kan det vise sig, at vejen bare udkonkurrerede os. Det begyndte at regne, så du var nødt til at stoppe det og opgive eller gå til et mere fredeligt område. I dette tilfælde skal skoene overleve hos os, selv når vi går på skør, gennemblødt og ofte glat jord.

Det er værd at huske på, at hvert par sko simpelthen slides ud efter tiden. Der skal imidlertid tages hensyn til ikke som anbefalet af fabrikanten. Huden, herunder økologisk hud, bør imprægneres inden første brug, sko må ikke tørres ved åben ild, for eksempel et bål. Lad dem tørre naturligt, efter at de er kommet hjem eller natten over.

Når du vælger en sko til en vanskelig og lettere rute, skal du se på, hvordan sko er lavet. Hvis vi skal til udenlandske toppe, hvor temperaturen kan være helt lavere, er det værd at vælge stærke og isolerede sko. Hvis vi skal til den polske Bieszczady - lad os sætte på lys, men høj trekkingsko.

Lav eller høj?

Lad os starte med spørgsmålet - hvorfor er forskellen i støvlernes højde så ubetydelig? Årsagen ligger i en meget enkel og praktisk ting. Hvis vi beslutter os for at følge en vanskelig, ujævn rute, vil den høje øvre beskytte vores ankel mod forstuvninger og andre skader. Lavere sko De vil være velegnede til mindre ujævn, fladere terræn, hvor ingen trusler af glatte sten er i fare.

Høje støvler vil også fungere i efteråret, når vi efter sommeren beslutter at klatre toppe. Stabil kolera hjælper os med at stabilisere ikke kun anklen, men også metatarsus, hæl og ankelforbindelse i begge ben. Sko valgt på denne måde vil bestemme vores sikkerhed på hvert bjergspor.

Hvorfor skal skoene være større?

Kun få hobbyer interesseret i trekking kender til denne kendsgerning. De fleste mennesker, der rusmiddel ønsker at gå op i bjergene, ikke klar over, at hun skal købe en sko en størrelse større. Dette vil give os bekvemmelighed af flere grunde. Frem for alt er det værd at huske at satsen svulmer. Om vinteren kan du lægge et godt, ekstra sko trekking sok, der beskytter os mod kulden. Problemet kan være, dog ikke kun i denne sæson - afhængigt af vandrestier og den højde, som du klatre, du bare kan gøre os koldt og et ekstra par sokker vil være en gave.

Gode ​​sko tager tid at finde dem, men i online-butikken kan du købe trekkingsko for et par eller et dusin år ad gangen baby. De fås i forskellige farver og er fremstillet af forskellige resistente materialer. Der er sko til en vokseni forskellige sportsvarianter. Trods alt bør komfort og sikkerhed for hele familien være i første omgang.