Vi vælger de perfekte sko til vandreture i bjergene


Sko til vandring i bjergene skal opfylde flere vigtige krav. For det første skal de være stabile og give fødderne tilstrækkelig støtte. For det andet skal de være meget behagelige, så du nemt kan gå op ad pisterne. Udover funktionalitet skal de bare se godt ud. Vi rådgiver dig om, hvad du skal kigge efter, når du skal vælge vintersko til vandreture i bjergene.

Hold dig til et par regler og få toppe

Enhver, der lige er begyndt på deres eventyr med bjergvandring, kan blive overrasket over det store udvalg af fangere. Du ved helt sikkert, at gåture i bjergene kræver solidt fodtøj. Men hvis du undrer dig over, hvad du præcis skal være opmærksom på, når du skal på vinterudflugter, er du kommet til det rigtige sted.

Hvis du ikke vil have noget til at forhindre dig i at nå toppen, så sørg for at få det rigtige par sko til vinteraktiviteter under vanskeligere forhold. Vi rådgiver hvilke aspekter der er de vigtigste.

For det første funktionalitet

Først og fremmest skal vinterbjergstøvler være funktionelle. De skal give tilstrækkelig støtte til foden for at undgå forstuvninger og brud. Vær opmærksom på højden af ​​fangerens overdel. Jo højere skoene ender, desto bedre støtter din ankel. Desuden forhindrer det sne i at komme ind i skoen. Husk at dine sko som minimum skal nå benenderne for fuld beskyttelse.

Skoens sål er lige så vigtig. Den skal være stabil nok til at forhindre udskridning, når man går i bjergene. Dybe faner giver ekstra greb uanset terrænets ujævnhed, og det passende materiale forhindrer vand i at komme ind i skoen. 

Om vinteren er det meget vigtigt at holde fødderne varme. Varm, isoleret foring lavet af naturlige materialer, såsom uld, vil holde dig varm selv ved ekstremt lave temperaturer og - vigtigst - forhindre ubehagelige lugte. En ekstra slynge vil beskytte dine fødder mod kulden. 

Mountain snestøvler skal også være vandtætte. Takket være dette undgår du at blive våde fødder og dermed - forkølelse. Vær også opmærksom på den ekstra forstærkning af sømmene mod fugt.

For det andet bekvemmelighed

Du bør under ingen omstændigheder købe sko, der er for små til at vandre i bjergene. Ikke alene vil de forårsage vabler og ligtorne, men de vil også forhindre dig i at tage et ekstra par sokker på ved lave temperaturer. Til gengæld udgør vandrestøvler, der er for store, en skridrisiko, hvilket absolut ikke er nødvendigt i ugunstigt vintervejr. Tilpas vinterstøvlerne, så du nemt kan glide pegefingeren rundt om hælen. 

Vær også opmærksom på, hvordan du tager dine sko på. Der er slip-on, snørebånd og velcrolukninger til rådighed. Selvom den første er meget hurtigere at tage på, passer den anden bedre anklen, hvilket uden tvivl er en væsentlig fordel i forhold til slip-on sko. Sørg også for, at dine vandresko er ordentligt snøret, så ingen sne kan sive ind. Hvis du leder efter den gyldne middelvej, så gå efter sko med velcro. Du kan nemt tilpasse låsen til fodens bredde, og det vil ikke være særlig tidskrævende at tage dem på.

Husk at vandrestøvler generelt er tungere end klassisk fodtøj. For tunge, massive vandrestøvler vil gøre gåturen til en rigtig udfordring for dig.

Før du går på vandretur i bjergene, skal du sørge for, at dit nye fangstpar er behageligt og ikke gnaver. Bær dem i omkring en time rundt i huset, før du beslutter dig for at vise dem til verden. Takket være dette vil turen i bjergene helt sikkert blive vellykket og tilfredsstillende.

For det tredje stil

Selvom dine vandresko skal være solide, holdbare og korrekt designet, er deres udseende ikke ubetydeligt. Du vil bestemt se godt ud, mens du går i de sneklædte bjerge eller går til pisterne.

Vær opmærksom på farven og materialet på bjergsnestøvlerne. Hvad med glinsende hvide snestøvler med en specialprofileret slidbane for at forhindre fald? Eller måske foretrækker du det mærkevare, varme støvler med pels? Hvis du vil følge trends selv i bjergene, vil du helt sikkert kunne lide dem beige vandrestøvler til kvinder med bindebånd

Du kan selv se, at valget af sko til at gå på sne er praktisk talt uendeligt. Du vil helt sikkert finde noget, der vil afspejle din unikke stil og karakter.

Hvad skal du ellers være opmærksom på, når du går en vintertur i bjergene?

Nu hvor du ved, hvilke vandresko du skal vælge, så husk at forberede dem til vejen, før du bruger dem første gang. Brug specielle imprægneringer dedikeret til det materiale, som dine vandrestøvler er lavet af. Takket være den regelmæssige imprægnering af bjergsnestøvler vil støvlerne tjene dig i mange år, og du vil nyde et stilfuldt look og tørre fødder uanset forholdene. 

Husk dog, at ingen vandresko kan garantere, at du ikke glider i isglat terræn. Til ekstreme ekspeditioner, få stegjern eller anti-skridpuder. Som et resultat vil du få endnu bedre greb og passe på din sikkerhed. 

Vi er sikre på, at du ved at følge vores råd vil holde dine fødder varme, tørre og stabile, og at selv de mest snefulde bjerge ikke vil være en uoverstigelig hindring for dig.