Cover Romance: Jeans and Shoes!


Hvem kender dem ikke, og hvem bærer dem ikke? De er et ikon for det 20. århundrede: JEANS!

Hvem kender dem ikke, og hvem bærer dem ikke? De er et ikon for det 20. århundrede: JEANS!

De første denim -modeller blev skabt i Europa i det 19. århundrede, men den version, vi kender i dag, blev skabt i 1873 af Jacob Davis og Levi Strauss i San Francisco, som var en lille by, der var opslugt af et guldrus. Guldprospektører havde brug for slidstærkt tøj, der var billigt og behageligt og derfor let at fremstille. En innovativ idé af Davis og Strauss var at styrke sømme og lommer med kobbernitter. Interessant nok var de første jeansbukser ikke knappet, men bundet til taljen. Modellen af ​​højeste kvalitet fik nummeret 501, og det blev hurtigt arbejdstøj for træskærere, landmænd og frem for alt cowboys. Imidlertid er jeansens "arbejderklasse" -historie kun en optakt til deres store karriere.

I 1950'erne blev jeans taget på af oprørske amerikanske teenagere, og det var naturligvis påvirket af stjernerne på den store skærm: Marilyn Monroe (i jeans medvirkede hun i filmen "On the Edge") og James Dean (i "Rebel Without en årsag "). Så dukkede også denimskjorter og andet tilbehør op. Det var dengang, jeans blev et symbol på ungdomsmode. I 1970'erne blev jeans uniform til oprørsk ungdom. Klokker, langt hår og denim tasker, der hippier lavet af gamle jeans. I 90'erne eksploderede populariteten af ​​jeans! Denim kunne og burde være hvad som helst: bukser, skjorte, jakke, sko, pung og pandebånd. Kan du huske det fra amerikanske serier? Så meget som et hår på hovedet! Og videre? Snit og farver fortsatte med at ændre sig. De kom tilbage og gik til bunden af ​​garderoben, klokker, rør, rubbeds, med huller, med syninger, marmor ...

Jeans dukkede op i Polen i 1950'erne. Du kunne kun få dem i eksklusive butikker - Peweks eller genbrugsbutikker, hvor du kunne købe “overskydende” tøj. På det tidspunkt kostede de et par måneders løn og var ved siden af ​​Pepsi-Cola det produkt, som de unge ønskede mest. Ligesom i USA blev denimbukser populariseret af unge scene- og biografstjerner.

Denim handler dog ikke kun om bukser og skjorter. Denim har også bredt sig til tilbehør. Den dag i dag kan du møde mennesker klædt i totalt denimlook på gaderne. Dette er en trend fra et par sæsoner siden, men i år er denim højest som tilbehør, der bæres på benene! Hvad med denim sko? 

Denim sko (eller sko lavet af denim-lignende stoffer) kan let tilføje et strejf af nonchalance til outfittet eller give det et afslappet look. At bære denimballerinaer med et nederdel får os til at se mindre formelle ud, og denim -sneakers med farverige bukser vil fungere godt i alle sommer- og weekendstiliseringer. Her er de, har du allerede et øje? :)