Gå selvsikkert og komfortabelt, selv med knyster


Omkring en fjerdedel af voksne døjer med knyster. Hvis du tilhører denne gruppe, ved du helt sikkert, hvor irriterende dette problem er, især når det kommer til valg af sko. Vi rådgiver, hvad du skal kigge efter, når du handler, og hvilke skomodeller der er bedst til forskellige lejligheder.

Hvad er knyster, og er det muligt at slippe af med dem?

Hallux valgus, også kendt som hallux valgus, er en meget almindelig tilstand, der rammer en ud af fire voksne, for det meste kvinder. Dette er intet andet end de knoglefremspring, der dannes på siden af ​​fødderne nær storetåen. Et almindeligt symptom er storefingerens bevægelse indad mod de andre fingre.

Den nøjagtige årsag til knyster er ukendt. Dette kan delvist være genetisk og delvist forårsaget af dårligt siddende sko. Sko, der er for stramme, samt skyhøje hæle, kan øge risikoen for knyster.

Desværre er det kun muligt at slippe af med dem gennem operation. En række øvelser og specialiserede overlejringer kan kun stoppe udviklingen af ​​denne deformitet.

Knyster ser ikke kun grimme ud, men kan også give smerter og mange besvær ved at gå og ... vælge sko. Heldigvis tilbyder flere og flere producenter lidervenlige sko, der både er behagelige og flotte.

Knyster og komfort kan gå hånd i hånd

Avanceret deformitet kan bidrage til følelsen af ​​smerte i området af storetåen, som desuden kan være ledsaget af hævelse. Lidelserne forværres af det tryk, der opstår ved at bære utilstrækkeligt tilpassede sko. 

Derfor bør du, når du vælger sko, være opmærksom på flere ekstremt vigtige aspekter. Først og fremmest skal du vælge det rigtige fodtøj både i længden og bredden. Undgå også syntetiske materialer og smalle tæer. Find ud af, hvad du ellers skal være opmærksom på for at sikre maksimal komfort, mens du går.

Prøv det, indtil det er færdigt

Sørg for, at dine sko har den rigtige størrelse, især når det kommer til bredden. Hallux valgus tager en ekstra plads. Hvis du ikke giver det, kan du opleve ubehag og endda smerte, mens du går.

Når du køber sko, skal du være tålmodig og prøve dem til det sidste. Knyster er ofte ledsaget af smerter, og at købe sko, der vil gøre det værre, er bestemt det sidste, du ønsker.

Vælg lette sko, der vil lægge mindre pres på dine knyster. Du kan bære sådanne sko i flere timer uden ubehag.

Undgå syntetiske materialer og smalle tåkapper

Hvis du har knyster, bør du undgå syntetiske materialer. I tilfælde af denne lidelse vil naturlige, fleksible materialer, der giver dine fødder nok plads, tilpasse sig deres form, være meget bedre. 

Det bløde materiale i overdelen af ​​fodtøjet forhindrer gnidninger og reducerer dermed smerten under gang. Det vil være bedst, hvis du beslutter dig for at købe sko lavet af ruskind eller læder. Sådanne sko vil ikke kun forhindre følelsen af ​​smerte, mens du går, men vil også tjene dig i mange år, forudsat at du passer ordentligt på dem.

Skoens tåkappe er lige så vigtig som materialet, skoene er lavet af. Undgå for smalle tæer, hvor pladsen til tæerne er stærkt begrænset, og hvor de overlapper hinanden. Bredere, runde eller firkantede næser vil give dem plads nok til, at du kan bevæge dig komfortabelt.

Komfortable sko til forskellige lejligheder

Komfort er en prioritet i tilfælde af knyster, og ingen andre sko vil give dig en sådan komfort som de klassiske. sneakers. Fleksibel, passende kontureret konstruktion er en garanti for fri bevægelighed uden tryk og støtte, selv med knyster.

De er perfekte til kontoret ballerinaer. Vælg dem, der er lavet af læder eller nubuck, og forbliv behagelige hele dagen lang. Husk ikke at sætte dem på barfodet. På denne måde kan du yderligere irritere deformiteterne, hvilket får smertefulde vabler til at dannes.

Om sommeren skal du beslutte dig for sandalerhvor dine fødder vil være i stand til at ånde frit uden problemer med at gnide deres sidedele.

Går du efter en større exit? Selvom flade sko er et meget bedre valg til en hallux valgus til daglig, så behøver du heldigvis ikke opgive elegante sko! Kvinder, der kæmper med knyster, kan tage på fra tid til anden højere støvler. Sørg dog for, at hælen ikke er for høj og tæerne ikke er for smalle.

Kiler er en fantastisk løsning, som perfekt harmonerer med længere og kortere kjoler. Hvad med ruskind espadriller på en lav platform? De vil ikke kun give dig komfort, men også forlænge dine ben optisk. Husk dog ikke at bruge dine hæle for ofte. Iført høje hæle kan forværre denne deformitet. Mange par højhælede sko har stramme, smalle tæer, og den unaturlige hældningsvinkel belaster tæerne meget.

Hvis du foretrækker flade, elegante sko, så gå efter nubuck læder ballerinaer med et originalt spænde. Takket være den komfortable indsats vil de være perfekte selv til lange timers udflugter.

Du behøver ikke vælge mellem komfort og stil

Hvis du kæmper med knyster, behøver du heldigvis ikke vælge mellem komfort og stil.

Vi er sikre på, at du ved at følge vores tips vil finde masser af sko, som du virkelig vil nyde at have på.