Glatte fødder, slid, liktorn - hvordan vælger man sko for ikke at lide?


Styret af æstetiske overvejelser og mode kan du ofte udsætte dine fødder for ubehageligt fodtøj, såsom for høje hæle eller uforenelige sko. Ubehagelige og usunde sko kan føre til smertefulde slid, blærer og endda hallux. Af denne grund er det værd at huske, at pleje af dine fødder er en investering i dit helbred. Kontroller, hvordan du vælger sko for ikke at lide.

Hvordan vælger jeg sko til voksne?

I modsætning til udseende er det ikke så let at vælge den rigtige sko, selv for en voksen. Du har sandsynligvis lidt mere end én gang af dårligt udvalgte sko, liktorn, slid, smerter i fødderne, kalve eller rygsøjlen. Heldigvis kan dette afhjælpes. Når du vælger fodtøj, er det værd at være opmærksom på følgende retningslinjer:

  • Størrelse

En velvalgt størrelse er ekstremt vigtig. Fodtøj bør ikke være for stort eller for lille. Hvis den er for stor, vil foden bevæge sig, og skoen kan gnide den. Derudover forårsager iført sådanne sko ubehagelige smerter i fødder og kalve. For små sko kan føre til deformation af foden. En person, der bærer disse sko, placerer deres fod på yderkanten eller på hælen, hvilket kan forårsage smerter og endda forårsage flade fødder. I velsiddende sko skal afstanden mellem tåen og tæerne være omkring 5 mm.

  • Den rigtige form

Når du vælger sko, er det bedst, at skoens tåhætte passer til din fods form. Det bør ikke indsnævre eller forvrænge det. Dette kan føre til degenerative ændringer i led og fingre og til halluxer.

  • Passende højde

Kvinders ben i høje hæle ser smukke ud. Men hvis du nogle gange vil give dine ben en hvile, men for at se lige så stilfuld ud, kan du vælge komfortable pumper, f.eks. model Seastar brune pumps med flade hæle eller f.eks. sorte melissa åbne kiler S22.

  • God sål

Sålen er også vigtig i fodtøjet, takket være at dine fødder kan hvile og ikke gør ondt, mens du går. Sålen skal være profileret for at give tilstrækkelig støtte til foden. Det er det vigtigste inden for sportssko, fordi dets opgave er at absorbere stød. Eksempler på sådanne sko er f.eks. løbesko Nike Viale M AA2181-003 eller løbesko Asics Gel-FujiTrabuco 7 M G-TX M 1011A209-600. Deres korrekt profilerede såler giver komfort og stabilitet, mens de går, og beskytter samtidig fødderne mod skader.

  • Høj kvalitet

Husk også at vælge sko af god kvalitet. Sko lavet af de billigste materialer vil ikke tillade nok luft at passere igennem, hvilket forhindrer dine fødder i at trække vejret og svede overdrevent. Vi anbefaler f.eks. brune pumper kile Edeo 2354lavet med den største omhu af naturligt læder.

  • Fodtøjets lethed

Når du køber sko, skal du også være opmærksom på deres vægt. Ideelt set skal de være så lette som muligt. Det vil uden tvivl påvirke graden af ​​træthed i dine fødder efter en hel dags gåtur. Kraftigt fodtøj gør benene mere trætte og kan hæve eller gøre ondt i slutningen af ​​dagen. Vi anbefaler f.eks. løbesko Asics Gel-Venture 7 Gs Jr 1014A072-020  med en let og luftig overdel.

Hvordan vælger jeg behagelige sko til et barn?

Når du vælger fodtøj til et barn, skal du være særlig forsigtig. Vores børns sarte fødder udvikler sig bare, og derfor er de ekstremt sårbare over for forvrængninger og forskellige former for slid. Husk, at tilstanden til dit barns fod har en betydelig indvirkning på hele hans motorsystem. Hvad skal du overveje, når du vælger sko til de små? Først og fremmest:

  • Størrelse

Baby sko må ikke være for store eller for små. For store vil ikke understøtte dine fødder, og for små vil forårsage smerter i ben og knæ, slid, foddeformiteter, flade fødder. Afstanden mellem tæerne og tåen på skoen skal være 5 til 6 mm, og tåhætten må ikke begrænse tæernes bevægelse. Skoene skal være stabile, men samtidig bør de ikke klemme eller blokere foden.

  • Form

Børnesko skal have runde tæer for at give tæerne bevægelsesfrihed. For eksempel vil sko være et godt valg American Club brune vinterstøvler støvler støvler amerikanske 1904.

  • Materiale

Sålen, dens profil og materiale er også vigtige. Ideelt set bør alle sko være lavet af bløde materialer af god kvalitet, naturligt læder eller bomuld, som f.eks Bartek marineblå Casual drengesko 55599 marineblå lavet af naturligt læder, som giver en perfekt pasform til foden uden risiko for slid.

  • Snøring og overdel

Børnesko kan snøres eller velcrolukninger, der er lettere at tage af og på. For små børn, der for nylig har lært at gå, skal sko have en høj overdel for at give tilstrækkelig ankelstøtte, f.eks. drengesko Ren But 1423 grå hvis Velcrosko Bartek 11703 for piger.

Alt i alt er det ikke en let opgave at vælge en velsiddende sko, og du bør overveje en række faktorer. Når du vælger det rigtige fodtøj, er det værd at være opmærksom på den rigtige størrelse, det materiale, de er fremstillet af, sålen eller formen. Husk, at velvalgt fodtøj er ekstremt vigtigt, ikke kun for dine foders velbefindende, men også for din rygsøjle. Behandl derfor ikke kun køb af sko som en fornøjelse, men også som en investering i sundhed. Tjek de skomodeller, der er tilgængelige på KeeShoes, og vælg den variant, der passer dig. Vi nyder din shopping!