Hvor kom sneakersene fra? Historien om de mest populære sportssko


Sneakers er uden tvivl en af ​​de mest populære og mest slidte sko. De forbinder generationer og erhverv - de bæres af rockstjerner, skuespillere, journalister, bloggere samt folkeskolebørn. Moden til de karakteristiske hvide såler har foregået i verden kontinuerligt i flere dusin år. Hvor kom sneakersene fra, og hvad gjorde dem så berømte?

Gummirevolutionen

Sålen på sneakers - deres mest karakteristiske element - er lavet af gummi. Vent Webster kom først på ideen om at bruge dette materiale til at lave sko i 1832. Hans idé viste sig at være et bull's eye, så han patenterede hurtigt den. En moderne løsning blev brugt i sportssko, der ivrigt blev brugt af cyklister og bruges til at spille cricket. Ideen om at lave rigtige sportssko med gummisåler ramte hovedet på Joseph William Foster. Grundlæggeren af ​​en lille engelsk fremstilling, åbnet i 1890, så potentialet i gummi. Hans karisma gjorde små virksomheder genkendelige, og mærket Reebok er kendt over hele verden den dag i dag.

En stjerne er født

Skoene produceret af Foster lignede endnu ikke kendte sportsmodeller. En gennembrudsdato i sneakers historie er året 1908. I USA besluttede Marquis M. Converse at lave et par sportssko til basketballspillere. Han designede lette sko, der nåede over anklen med en tyk gummisål. Karakteristisk, hvide såler og en mørk top af materialet plus en stjerne på anklen - sådan så de første All Stars -sneakers ud. Mærkesymbolet har overlevet den dag i dag. Når vi ser på skoene, kan vi på få sekunder genkende, om nogen har de originale, ikoniske konversationer på benene.

Vejen til toppen

Sneakers førte til højderne af popularitet Charles "Chuck" H. Taylor - basketballstjerne. Det var ham, der viste verden de hvide såler på banegulvet i basketballbanen. Han accepterede at annoncere Conversa efter at have foretaget et par rettelser til det originale fodtøj. Så skete alt meget hurtigt. Kollegaer og venner, og mest af alt Chucks fans, ønskede sine yndlingssko på fødderne. Sportens verden satte en ny trend, som gaden hurtigt fulgte. Sneakers oversvømmede amerikanske byer.

Sneakers i fædrelandets tjeneste

Hæren satte pris på komfort og alsidighed af sneakers. Støvler blev et obligatorisk udstyr for soldater i 40'erne og 50'erne i forrige århundrede. Det viste sig, at uniformerne også bærer sko med gummisål i almindeligt tøj. Sneakers foretrukne hærstøvler? Det var en glimrende og nødvendig anbefaling til Converse -mærket.

Rock'n'roll - sneakers i hænderne på subkulturer

I 1950'erne og 1960'erne fandt skoene vej til fødderne på unge mennesker fra hele verden, fascineret af nye tendenser inden for musik. Sneakers er blevet et symbol på den kulturelle revolution og et vigtigt element i blomsterkraftbevægelsen. Siden da er sko med en hvid gummisål blevet accepteret fuldstændigt af musikstjerner. I de følgende årtier grundlagde medlemmer af de største bands og solister dem til deres koncerter, møder med fans eller shopping. Kurt Cobain og Axl Rose plejede at gå til Converses i 90'erne. I øjeblikket kan vi se deres teenage -idol - Justin Bieber i dem.

Sneakers i Polen

Sportssko blev produceret i Polen i 1930'erne af firmaet Stomil. Sneakers var det mest valgte fodtøj til vandreture - deraf deres navn: "Tramp" betyder en vandrer eller en rover.

Sneakers historie er ekstremt fascinerende. Tanken om, hvordan man effektivt kan bruge gummisåler spredt rundt om i verden og fra Europa, gik til USA. Sportssko fra basketballbanen blev hurtigt obligatorisk udstyr til hæren og blev snart stjernernes yndlingsmodel. I dag er den karakteristiske stjerne på anklen kendt over hele verden, og Converse er en af ​​de mest slidte sko.