Hvordan og hvordan fjernes salt fra sko?


Natriumchlorid, dvs. det populære vejsalt drysset på fortove om vinteren, er primært beregnet til at sikre fodgængernes sikkerhed. Selvom det spiller en ekstremt vigtig rolle, har det også en negativ indvirkning på vores vinterfodtøjs udseende. Hvordan beskytter man skoene mod saltindtrængning? Hvordan og hvordan fjernes salt fra sko?

Uæstetiske hvide pletter og vandpletter fjerner charmen ved dine sko, og salt, der trænger ind i stoffet, kan beskadige dem, misfarve og endda fjerne dem.

Det vigtigste er at reagere hurtigt på snavs. Udskyde skønhedsbehandlinger kan kun forværre problemet, så handling straks efter hjemkomsten. Du skal også huske at rengøre dine sko regelmæssigt, og plejemetoden skal vælges i henhold til den type materiale, de er lavet af.

Nedenfor finder du nogle praktiske tips til, hvordan du fjerner salt fra sko for at forhindre, at de forværres for hurtigt.

Tilstrækkelig imprægnering

Når du køber nye sko, er det værd at vælge den rigtige imprægnering til dem. Vi springer ofte over dette trin, men i dette tilfælde er det ikke tilrådeligt at spare. Anvendelsen af ​​imprægneringen før den første applikation og regelmæssig anvendelse under brug (især i efteråret og vinterperioden) vil effektivt beskytte materialet mod ydre faktorer, snavs, fugt og salt, der trænger dybt ned i fibrene. Efter imprægneringen er tørret, anbefales det at polere og derefter polere skoene for at give dem ekstra beskyttelse.

En erstatning for olieholdige præparater i butikkerne er vaselin eller en meget fedtet creme, som også forhindrer saltindtrængning. Det vil også være uerstatteligt godtog forbiog til sko med tilsætning af fluor, fortrinsvis baseret på bivoks.

Sådan fjernes salt fra sko - professionelle rengøringsmidler

De professionelle agenter, der findes i skobutikker, er de mest effektive, når vi rengør vores sko fra saltpletter. Når du vælger et præparat, er det dog værd at være opmærksom på, om det er et universalmiddel eller beregnet til en given hudtype eller materiale.

Dette er ekstremt vigtigt, fordi et forkert valgt præparat kan beskadige skoene. Så før brug er det værd at teste det på en lille, næsten ikke synlig overflade.

Hjemmemedicin mod saltpletter på sko

Der er flere gennemprøvede metoder, der vil gøre din daglige skopleje lettere. For at udføre det behøver du kun produkter, som du helt sikkert finder i dit hjem, takket være det vil du spare nogle penge! Hvordan fjernes salt fra sko?

Vand med eddike

Forbered en opløsning bestående af et glas varmt vand og en spiseske eddike. Brug derefter en blød klud til forsigtigt at gnide pletterne. Eddike er et rengøringsmiddel og et naturligt desinfektionsmiddel, takket være det kan du sikkert slippe af med hvide pletter fra sko.

Sæbevand

I dette tilfælde skal du også lave en opløsning bestående af et glas varmt vand og 10 dråber opvaskemiddel. Efter gnidning af skoene med en klud, lad dem tørre helt.

 

Advarsel. For at bevare formen og det naturlige udseende på dine sko, fylder du indvendigt med aviser, mens du tørrer dem, og placerer dem derefter et varmt, luftigt sted. Undgå direkte udsættelse for stærk varme og sollys.

Citron på hvide saltpletter

Du kan anvende det direkte ved at gnide en citronskive på skos overflade eller lave en 1: 1 blanding af vand og citronsaft. Når du bruger citronmuligheden, anbefaler vi at anvende den på en let synlig overflade for at sikre, at materialet ikke misfarves.

Varm mælk

Tør dine sko af med en klud gennemblødt i mælk. Gentag proceduren, indtil pletten er væk, og rengør derefter skoene med kun vand for at slippe af med mælkerester. Når skoene er rene, skal du huske at bruge en passende imprægnering for at beskytte skoens overflade.

Brødets skorpe

Brød i et par dage (men ikke forældet) vil takket være dets absorberende egenskaber perfekt absorbere saltet, der er aflejret på skoene. For at slippe af med dine yndlingssko er det nok at gnide det farvede område med brødets inderside. Det er den mindst invasive metode, og det vil helt sikkert være sikkert for de fleste sko.

Korrekt pleje tilpasset råmaterialet, regelmæssig rengøring og imprægnering af skoene vil bevare deres naturlige form og æstetiske udseende. Korrekt udførte behandlinger beskytter stort set sko mod de skadelige virkninger af vejsalt. Du behøver ikke længere at spekulere på, hvordan du fjerner salt fra dine sko. Vores tips vil helt sikkert hjælpe dig med at holde dine sko i perfekt stand i lang tid.