Hvordan skal man passe på vinterstøvler?


Det ser ud til, at foråret har lagt sig her for altid. Gør du også allerede klar til forårsrengøring og drømmer du om at have sommerkjoler og sneakers eller sandaler på? Ved du, hvordan du skal passe på vinterstøvler? Hvis ikke, skal du læse denne artikel!

Det ser ud til, at foråret har lagt sig her for altid. Gør du også allerede klar til forårsrengøring og drømmer du om at have sommerkjoler og sneakers eller sandaler på? Ved du, hvordan du skal passe på vinterstøvler? Hvis ikke, skal du læse denne artikel!

Jeg tror, ​​at alle gerne vil have sådan en ordre i garderoben som House of Perfect Lady - en separat garderobe til sko, skuffer til tilbehør
og smykker, identiske, pænt hængende bøjler med farverige sløjfer og sko, der ligger pænt i gennemsigtige æsker. Uden tvivl - det er fantastisk! Men hvem har tid til dette? Hvem har så meget selvfornægtelse? Og mest af alt: hvem vil bruge ublu summer til bøjler og gennemsigtige kasser? Eller måske er det bedre at købe nye ballerinaer eller sneakers for disse penge? Hvis du vil have orden i skoskabet, men uden en uges rengøring, skal du følge nedenstående regler.

Målene er klare:

Vi ønsker ikke, at en ødelagt lynlås eller en manglende hæl skal overraske os i november.

Skoene skal være i den bedst mulige stand.

Og garderoben skal være pæn.

I begyndelsen foretager vi en grundig inspektion af fodtøj fra efteråret og vintersæsonen. Vi ser på hælkapperne, kontrollerer, at gliderne ikke klæder, og sålerne ikke kommer af vampen. Vi vælger sko, der kan regenereres, og sender dem tilbage til skobutikken. Hvis sålen er revnet, hælene er brudt eller snoet eller foringen er slidt - så kan der ikke gøres noget. Det er bedst at lægge sådanne sko under en skraldespand, måske vil de blive brugt af en anden eller bare smide det væk. Omkostningerne ved fodtøjsregenerering efter vinter starter omkring PLN 20 og slutter på PLN 100.

På dette tidspunkt er det værd at gennemgå alle vinter- og efterårstøvler. Hvis sko ikke har været brugt i to sæsoner, er det bedst at returnere, sælge eller udskifte dem. Internettet giver mange muligheder. Det nytter ikke noget at holde sko i skabet, som vi vil flytte fra sted til sted. Det er ikke rigtigt, at sko, der ikke er slidt, ikke forringes. Hvis de ikke er ordentligt sikret, kan de deformere, ændre farve, falme og endda revne.

På dette tidspunkt ville det være godt at huske de sko, vi har på arbejdet. Hvis vi skiftede sko på arbejde i løbet af efteråret og vinteren, er det værd at kontrollere deres tilstand og få dem regenereret. Måske skal snørebåndene udskiftes, eller huden trænger til hydrering? Eller måske har dine wellies brug for en ny sok? I foråret vil du sandsynligvis skifte sko sjældnere, så det er et godt tidspunkt at tænke på regenerering.

Når du har hentet dine sko fra reparation, skal du kontrollere, om du har brug for nye indlægssåler eller snørebånd. Måske ville det være værd at udskifte dem og ikke tænke over det om seks måneder?

Og nu er det vigtigste: sko, der allerede er regenereret eller dem, der ikke har brug for reparation, vi rengør grundigt, vi slipper af med sand
ryst sålerne af, så der ikke er noget tilbage indeni, og påfør et tykt lag skopudsning, men lad dem ikke polere! Fyld de tilberedte sko med aviser og læg dem jævnt i æsker. Vi kan putte et stykke vat ind i æsken
med en dråbe eller to æterisk olie. Vi kan vælge duften efter eget skøn. Vi anbefaler lavendel, gardenia eller sandeltræ.

Hvis du har problemer med en ubehagelig lugt, er det bedst at putte et par spiseskefulde bagepulver i dine gamle sokker (de må ikke have huller) og lægge dem i dine sko, inden du fylder dem med aviser. Sodavand absorberer ubehagelig lugt og desinficerer. Dine sko bliver som nye!

Når alle skoene ligger stille i garderoben og falder i en forårsdrøm, er det værd at overveje, om vi ikke får brug for nye sko i den kommende vintersæson. Tjek i så fald salgstilbuddene! 

Husk, at velplejede sko vil tjene dig bedre og længere!