Hvordan strækker man skoen? Lær om gennemprøvede hjemmemetoder


For stramme sko i tæerne er et sandt mareridt. Ikke alene er de frygtelig ubehagelige, de kan også føre til hallux, vabler og ligtorne. For at overvinde dette problem behøver du ikke bruge tjenesterne fra en professionel skomager. Du kan lige så godt gøre det selv derhjemme. Vi rådgiver dig, hvordan du strækker dine sko hurtigt og effektivt.

Hvordan strækker man sko med en tørretumbler?

Har du travlt, og kun netop dette par sko passer til dit outfit, og du skal bare tage det på? Intet er tabt! Alt du behøver er... en tørretumbler!

Brug af en tørretumbler er en af ​​de mest populære metoder, der giver strålende resultater. Fungerer bedst med læder- og ruskindssko.

Indstil et moderat temperaturniveau og hold dine sko varme på steder, hvor du føler ubehag, når du tager dem på. Det vil være endnu mere effektivt, hvis du tager dem på fødderne iført tykke uldsokker. Så bliver skoene mere plastiske og tilpasser sig perfekt til dine fødders struktur, og du vil føle, som om de er lavet efter mål.

Advarsel! Nøglen til succes er den rigtige afstand. Du ønsker bestemt ikke, at dit fodtøj bliver beskadiget af varme. Det er sikrest at holde tørretumbleren omkring 20 cm fra skoen. Glem ikke at holde den kørende. På denne måde undgår du at brænde materialet.

Husk også ikke at holde dine sko varme for længe. Efter hvert minuts drift er det værd at vente på, at de køles af. Ellers kan limen forringes, og læderskoene kan miste deres farve. Efter at have brugt denne metode, er det tilrådeligt at fodre skoene med et særligt plejepræparat. Høj temperatur kan udtørre huden.

Hvordan strækker man støvler i fryseren?

En lidt mindre populær, men lige så effektiv løsning er at placere for stramme sko i fryseren. Denne metode vil fungere til høje hæle, sneakers, sportssko og sko lavet af andet materiale end læder. Du skal bruge en zip-taske og vand.

Bare fyld posen med vand 1/3 af dens højde og sørg for, at den er tæt lukket. Sæt hende derefter i en stram sko. Hvis dine tæer er mest ubehagelige, er det her, posen skal være. Sæt de forberedte sko i fryseren og lad dem stå natten over. Vandet bliver til is, og vil derfor øges i volumen, og derved strække for stramme sko i tæerne.

Efter at have taget skoene ud af fryseren, lad dem - sammen med posen fyldt med is - stå ved stuetemperatur i cirka 15-30 minutter. Efter denne tid kan du nemt fjerne zip-posen fra skoen.

Hvordan sælger man ud af nye sko?

Hvis du har tid nok, kan du prøve at sælge nye sko. Bare brug dem rundt i huset i lige så mange dage, som du føler dig tryg ved at bære dem. Det er værd at hjælpe med en strækspray. Alt du skal gøre er at spraye det på trange steder, før du tager dine sko på. Vi anbefaler også at have et par tykke sokker på, hvilket vil forstærke effekten yderligere.

Hvis du overvejer at udskifte eller returnere dine sko, så sørg for, at du kun går på tæpper eller andre bløde overflader, når du strækker dine sko på denne måde. På denne måde vil skoene ikke vise nogen synlige tegn på brug, som kan gøre det umuligt at returnere eller erstatte dem.

Advarsel! Denne metode kan forårsage blærer. Lad derfor dine fødder hvile efter en hård dags arbejde, før du fortsætter med aktiviteten. Vær særlig opmærksom på dette på varme dage, hvor fødderne hæver naturligt.

Aviser, sokker, alkohol, kartofler, dvs. usædvanlige måder at lave for små sko på

Du kan bruge gamle aviser til at strække for stramme sko. Rul dem til sjuskede kugler og prop dine sko med dem. Vent et par timer, gerne hele natten, og nyd en lidt større skostørrelse. Du kan med succes erstatte aviser med oprullede sokker.

Hvis du vil brække dine sko bredt, kan du også bruge alkohol. Fortynd det 1:1 med vand og anbring den forberedte opløsning i en sprayflaske. Spray det på indersiden af ​​for stramme sko og sæt dem på dine fødder. Efter 20 minutter vil du helt sikkert føle, at dine sko er blevet lidt løsere. 

En alternativ måde at strække dine støvler på er med en skrællet kartoffel. Dup det tørt med et køkkenrulle og lad det ligge i din sko natten over. På denne måde får du ekstra plads i fingrene.

Hvordan udvider man sko med skotræer?

Hvis du efter at have testet alle metoderne stadig ikke har opnået de ønskede resultater, er det værd at investere i professionelle skotræer lavet af træ eller plastik. Derudover skal du bruge et specielt hudblødgørende produkt, som hjælper dig med at forlænge det. Takket være dette vil materialet løsne sig, og skoene vil kunne strække sig uden større besvær. 

Det eneste du skal gøre er at placere skotræerne i et for stramt par sko og tilpasse dem til skoene ved hjælp af justeringsskruerne, indtil du mærker modstand. Gentag denne proces hver 8.-12. time, indtil du får de resultater, du ønsker.

Den største ulempe ved denne løsning er den relativt lange varighed. Hele processen kan kræve et par til flere dages tålmodighed. Desværre er der ingen genveje i dette tilfælde. For voldsom og for kraftig strækning af skoen med skoen kan resultere i skoskader.

Vi håber, at de præsenterede metoder har hjulpet dig med at håndtere problemet med for stramme sko.