Hvornår skal man købe sit barns første sko?


Det er mere og mere villig til at holde sig til møbler og ønsker at rejse længere afstande? Forældre synes det er ekstremt spændende at lære at gå med deres baby.

Småbørnet lærer en ny færdighed fra bunden, der gør det muligt for ham at fungere mere selvstændigt i verden. Forælderen ser fra siden uden at forstyrre - og det er den mest værdifulde hjælp fra hans side. Barnet tager små skridt for at overvinde sine svagheder og udforske sine omgivelser. Hvornår bliver det tid til at gå? Hvornår er det tid til at købe gåsko?

At lære at gå - hvilke sko man skal vælge

Skynd dig ikke at købe dem. Først når barnet begynder at bevæge sig selvstændigt, kan det prøve at bære passende fodtøj. Husk, at for små fødder er de første sko en helt ny og ukendt oplevelse, så lad os sørge for ikke at forstyrre den naturlige proces med at lære at gå.

Småbørnet udforsker terrænet med sine fødder, idet han er opmærksom på ujævnheder og varierede teksturer. Det er en meget inspirerende vifte af forskellige indtryk for ham. Derfor kan fodtøj ikke være for stift og begrænse den frie bevægelighed.

De første sko til et barn - hvad skal du være opmærksom på?

Først og fremmest vægt og udførelse. Sko, der er for tunge, vil trætte små fødder. Dette vil gøre det svært for barnet at bevæge sig og blive en kilde til negative associationer. Og alligevel skulle den nyligt erhvervede færdighed være sjov!

Vandresko må ikke være stive. For hårde over- og ryg samt en tyk og tung sål binder barnets ben. De første måneder med at lære at gå er en tid til at snuble, teste dine evner, lære at balancere og stå effektivt op efter et fald. I en sådan periode bruger barnet meget koncentration og engagement for at komme fra punkt A til punkt B. Når han overvinder sine svagheder, lægger han meget engagement i hele uddannelsesprocessen. Fodtøj bør være hans største allierede på dette tidspunkt.

Lad os se på, hvordan skoene er lavet. Er de bøjelige og bøjer 1/3 af deres længde? Det er vigtigt, at de har en korrekt profileret indersål og en blød sål, der vil fungere med foden under dets naturlige arbejde fra de første brugsdage. Lad os være opmærksomme på, hvad børnesko er lavet af. Naturlæder og en åndbar indersål vil fungere godt. Afhængigt af sæsonen, lad os justere form og mulig type isolering. Lad os måle babyens fødder omhyggeligt. Løse sko får barnet til at falde igen og igen.

At gå selvstændigt og de første sko

De første sko bør kun være i barnets garderobe, når han trygt og bevidst begynder at bevæge sig. At tumle rundt i møbler er endnu ikke tid til at prøve søde sandaler eller mokasiner. Mens du går, er foden konstant engageret i intens træning. Lad hende gøre det uden forhindringer, barfodet.

Derfor, når vi beslutter os for at købe de første sko, skal vi tage hensyn til, på hvilket tidspunkt vores barn er. Hvis han marcherer mere selvsikkert og gør det uden backup, kan vi tænke på et debutpar. Lad os observere, om barnet bevæger sig med skoene selvsikkert. Kast ikke dine fødder sidelæns, som om du føler vægt eller andet ubehag. For stramme sko vil efterlade slid, og for løse sko vil bidrage til skødesløs gang, snubler og blander sig - de kan også bidrage til skader.

Den naturlige proces med at lære at gå

Man troede engang, at et barn skulle hjælpes, når det lærte at sætte sig ned og tage sine første skridt. Vandrere blev brugt, og puder blev understøttet. Lignende fremgangsmåder blev brugt ved valg af fodtøj. Ortopædiske sko blev opfattet som beskyttelse mod deformation, stivning af foden, så den ikke bøjer, og samtidig en garanti for en sikker gangart. I mellemtiden skal foden "træne" alene, og for høje overdele og stive såler hjælper ikke. Medmindre lægen (i særlige tilfælde!) Anbefaler en sådan løsning, kan du ikke købe dit babyfodtøj uden grund.

Når vi analyserer, hvornår vi skal købe et barns gåsko, kan vi ikke bruge nogen færdiglavet formel. Børn i forskellige aldre begynder at kravle, kravle og derefter sidde op og gå. Indtil en alder af 18 måneder har et lille barn tid til roligt i sit eget tempo at lære at tage skridt. Lad os ikke opfordre ham til dette. At købe sko for tidligt vil ikke hjælpe ham. Tålmodighed viser sig at være din bedste rådgiver her. Lad os se barnet. Hvis det kommer ind i uafhængighedens verden, bevæger sig uden vores hjælp, lad os lede efter en model og shoppe!