Nyd behagelige sko takket være en korrekt tilpasset overdel


Overdelen, selvom det ser ud til kun at være et visuelt aspekt, har en enorm indflydelse på den generelle komfort ved at bruge skoene. Dens højde og omkreds er især vigtig for folk med høje buer og strammere lægge. Hvis du bestiller sko online, skal du ud over de åbenlyse aspekter, såsom længden af ​​indersålen, også overveje overdelens funktioner. Vi rådgiver dig om, hvordan du justerer den for at nyde behagelige sko.

Hvad er overdelen helt præcist, og hvad er den til?

Den mystisk klingende overdel er intet andet end den del af skoen, der holder din fod delvist eller helt dækket.

Med andre ord består overdelen af ​​alle de dele af skoen, der er over sålen, og dækker dine tæer, bagsiden af ​​hælen og toppen og siderne af foden. I tilfælde af støvler dækker overdelen også anklen, og i støvler - læggen og endda en del af låret.

Overdelen af ​​skoene har til opgave at give din fod en stabil forbindelse med sålen, både i gang og stående. En overdel af god kvalitet kan tilpasse sig fodens form nok til at give dig reel komfort under brug.

Hvad er overdelens funktioner?

For fuldt ud at kunne udføre denne opgave består overdelen af ​​skoene af flere dele, der udfører vigtige funktioner. Mød de vigtigste af dem.

Materialet, der dækker siderne og bagsiden af ​​foden, giver dig mulighed for at bevare den passende form på skoen. I hælområdet anvendes ofte yderligere forstærkning, som giver uvurderlig støtte til foden og garanterer en længere levetid på skoene.

Der er et element på toppen af ​​foden, der støtter foden og giver dig mulighed for at gå trygt. For at lave denne del af overdelen bruger mange producenter permeable materialer, der sikrer tilstrækkelig luftstrøm i foden.

I nogle sko finder du også en pløs, der - sammen med snørebåndene - giver dig mulighed for at tilpasse skoen til din fods størrelse. Overdelen af ​​skoen kan også bestå af en tåkappe for at beskytte dine tæer.

Hvem skal være opmærksom på overdelens omkreds og højde?

Da du allerede ved, hvad en overdel er, og hvilke funktioner den udfører, er det værd at diskutere tilfælde, hvor dens omkreds og højde er ekstremt vigtige. I professionelle online skobutikker vil denne information helt sikkert blive gjort tilgængelig på produktsiden.

Hvis du kæmper med høj forhøjelse, vær opmærksom på højden af ​​overdelen. På denne måde kan du være sikker på, at de bestilte sko ikke knuser den øverste del af din fod, og du når komfortabelt frem til din destination.

Til kvinder med strammere lægge omkredsen af ​​overdelen vil vise sig at være en værdifuld nyhed, takket være hvilken de vil undgå at bestille for stramme støvler. I tilfælde af disse sko, kan du støde på flere dimensioner af den øvre omkreds. Disse er:

  • omkredsen af ​​anklen
  • læg øvre omkreds
  • omkredsen af ​​overdelen i den øverste del af skoen 

Sørg for, at alle dimensioner passer til dig, og nyd de komfortable sko, du fortjener.

Hvordan måler man højden og omkredsen af ​​en overdel?

Du behøver kun en skræddercentimeter for at måle overdelens mål. Vi rådgiver om, hvordan man kontrollerer overdelens højde og omkreds.

Bare for at være sikker på det øvre højde vil passe dig, tjek længden fra begyndelsen af ​​din fodsål til den ønskede placering.

Dog for at tjekke om de givne data passer til dig overdelens omkreds, mål omkredsen af ​​dit ben omkring anklen og, for længere sko, læggen. Hvis du vil have, at dine støvler ikke klemmer overbenet, skal du tilføje en centimeter eller to for at give dig selv ekstra plads.

Hvis du vil være ekstra sikker på, at målene på overdelen passer til dig, skal du bruge et par af dine yndlings behagelige sko. Uden at sætte dem på dine ben, mål længden fra begyndelsen af ​​hælen til slutningen af ​​overdelen og omkredsen på det bredeste sted. 

Ved at følge disse tips kan du være sikker på, at dine sko vil se godt ud, og du vil føle dig godt tilpas i dem.

Hvad er overdelen lavet af, og hvordan er den fastgjort til skoen?

Grundlæggende bruges en række forskellige materialer til at lave overdelen. Naturligt og økologisk læder er det mest populære, mens mange på varmere dage vælger tekstil og syntetiske materialer samt forskellige typer ruskind, som nubuck eller velour.

Uanset hvilket materiale overdelen er lavet af, er den forbundet til sålen ved hjælp af sømme eller lim. Hver af disse løsninger har sine fordele og ulemper, som vi kort har diskuteret.

Syede sko vil helt sikkert tjene dig i mange år, men deres pris kan være meget højere end i tilfældet med limede sko. Det er værd at huske på, at på grund af den højere holdbarhed af dette fodtøj, vil disse omkostninger hurtigt betale sig. 

Pålimede sko er en billigere løsning, som desværre kan gå i opløsning med tiden. Deres negative indvirkning på det naturlige miljø er også vigtig.

Uanset om du vælger syet eller limet fodtøj, skal du huske på vigtigheden af ​​overdelen, ikke kun af visuelle årsager, men også på grund af dens enorme indflydelse på komforten ved at bruge fodtøjet.