Sunde børnesko


En sund fod er en glad fod.

En sund fod er en glad fod. Børn elsker at udforske rum, lære forskellige teksturer at kende, de er fascineret af jordens ujævnheder og dens specificitet. De oplever sanseindtryk gennem berøring, hvilket igen stimulerer udviklingen af ​​deres sanseintegration. Børnesko bør derfor være en god undskyldning for en lidt mere avanceret traversal af verden, og de bør ikke begrænse barnet.

Børnesko - hvilken skal man vælge?

Sunde børnesko er dem, der er næsten umærkelige på småbørns fødder. Derfor skal de være ekstremt lette, bløde, åndbare og ordentligt udformet på en sådan måde, at foden frit kan udføre sit arbejde, og kun bevare de korrekte bevægelsesmønstre.

En stabil gang er grundlaget for et barns sikre bevægelse - husk dog, at det ikke er sko, der skal være kilden til at holde balance og mestring på forskellige niveauer. Dette er en særlig opgave for fødderne på børn, der konstant arbejder, udvikler og træner. Sunde sko til børn kan derfor ikke hjælpe den lille i disse aktiviteter, men kun støtte dem.

For stift, tungt fodtøj med en høj overdel vil begrænse reaktionsfriheden og forårsage ubehag. Kun fleksible, 1/3 bøjelige sko vil opfylde deres funktion korrekt.

Lad os være opmærksomme på ryggen. Først og fremmest er hvert barns hæl anderledes, så hvad der passer til det ene barn, vil være ubelejligt for det andet. Lad os derfor kontrollere, om det i daglig tale kendt som "hæltæller" klæber godt og ikke er for stift.

Nogle gange kan man bruge høje overdele - fx om vinteren. Lad os dog tage højde for, at det er en større nødvendighed, og hvis vi beslutter os for en sådan løsning, lad os kontrollere, om overdelen er fleksibel nok. Når hun hænger, leger på legepladsen eller løber, skal barnet have en maksimal følelse af manøvreringsfrihed. Dette vil holde ham i sikkerhed.

Hjem fodtøj

Lige så vigtigt er, hvad børn bevæger sig, når de er uden for hjemmet, og hvilke tøfler de har på sig, når de er hjemme. Lad os være konsekvente. Hvis vi er opmærksomme på valg af sko, lad os også tage stilling til sunde hjemmesko til børn. Undgå flip-flops, der ikke holder dine fødder. Lad os være opmærksomme på, at tøflerne er velformede, lette nok og også understøtter foden. I dette tilfælde er bagstykket også af stor betydning. Hvis den udfører sin funktion korrekt, vil hælen forblive på plads. Lad os også se på sålen. Hvis det er relativt tyndt og fleksibelt, begrænser det ikke dit barns frihed til at lege.

Lad os også huske på de anvendte materialer. Svedende hud glider og gnider. Lad os passe på sarte stoffer eller vælge hjemmesko i tyndt naturlæder. Lad os kontrollere foringen indeni. Det bør ikke være helt fladt for at forhindre deformation af fødderne. Lad os være opmærksomme på stedet for tæerne og bredden på skoene.

Sommer sko

Sunde sandaler til børn betyder at nyde sommerture og mange timer udenfor. For at undgå slid og blærer skal du kigge efter bløde og meget tynde lædersandaler. Den bare fod i skoen mærker enhver ujævnhed, sypunkter eller fremspringende dekorationer. Vi bør omhyggeligt kontrollere indersiden af ​​skoene med vores hænder, om der er limrester, knuder, spænder osv.

Uanset årstid bør børnesko opfylde visse brugsbetingelser. Også i efteråret og vintersæsonen bør vi kun kigge efter sundt fodtøj. Til solrige og kolde dage skal du vælge sko med en åndbar membran og en tyk sål. Når frosten kommer, lad os se efter varme, godt isolerede støvler eller snestøvler, der ikke begrænser barnets bevægelser og beskytter hans fødder mod kulde og fugt.

Lad os være forsigtige med størrelsesvalget. Ikke enhver fodtøjsstil, der bæres af et lille barn på samme tid, skal have nøjagtig samme størrelse. Det kan vise sig, at vi vil købe større støvler på grund af det varmende fåreskind indeni. På den anden side vil en lidt tyndere sportssko med en indersål foret med et tæppe passe i en mindre størrelse.

Vi bør altid kontrollere dimensionerne på den indre foring, også under hensyntagen til sådanne spørgsmål som tykkelsen på barnets sokker og strømpebukser. Vinteren er tid til isoleret tøj, termisk undertøj, uldknæstrømper og tykke microfleece bukser. Barnet bør altid bære korrekt udvalgte sko, fordi det er ansvarligt for vores barns sunde, ubegrænsede og naturlige gangart.