Vi rådgiver hvilke sko du skal vælge til en tur i skoven


Skoven er fortryllende året rundt. Tæt kontakt med naturen, frisk luft og træernes beroligende grønne er blot nogle af de aspekter, der får os til at gå så ivrigt i skoven. Når du vælger dette sted, er det værd at være opmærksom på korrekt udvalgt fodtøj. Vi rådgiver hvilke sko der vil fungere til skoven og hvilke modeller der bør undgås.

Forbered dig derefter

Selvom en tur i skoven ikke kræver særlige forberedelser, er det værd at være opmærksom på flere aspekter, der vil gøre det behageligt. Husk behageligt tøj, hovedbeklædning og et effektivt præparat mod flåter og insekter. 

Vær også særlig opmærksom på det passende udvalg af sko. Det er dem, der vil give dig komfort og sikkerhed, mens du går i skoven. Vurder det område, hvor du planlægger at gå, og tag højde for vejrforholdene. Vi rådgiver hvilke sko der vil fungere bedst.

Match skoene til terrænet

Skal du en simpel tur i skoven? Vælg lette multifunktionelle sko som sneakers eller sneakers. Husk dog, at jo mere ujævnt terræn, jo hårdere skal sålen være. Med dette i tankerne, når du vælger sko til skoven, vil du helt sikkert passe på din komfort og sikkerhed. 

Hvis du ønsker at give dine fødder mere komfort og beskyttelse mod ugunstige vejrforhold, vil vandresko være et bedre valg. Det er et ubestridt kompromis mellem letvægtsfodtøj og tungere trekkingstøvler. Sammenlignet med multifunktionelt fodtøj er vandrestøvler kendetegnet ved en mere solid, hårdere sål og bedre sidestøtte. Takket være dette undgår du at vride anklen selv på ujævnt underlag.

Trekkingsko vil være det bedste valg til gåture i vanskeligt terræn. Takket være en speciel, stivere struktur vil de give dig tilstrækkelig vedhæftning til jorden og maksimal beskyttelse mod potentielle fald og skader.

Du kan vælge farve...

Skovsko fås i en række forskellige farver. Vælg den, der bedst afspejler din unikke stil. Vær også særlig opmærksom på det materiale, de er lavet af. Læder og åndbare syntetiske materialer er helt klart vores favoritter. De vil bestå eksamen i både godt og dårligt vejr, og dine fødder vil ikke svede overdrevent i dem.

Hvis du vil, så gå efter sko med en vandtæt membran. Takket være det forbliver dine fødder tørre, selvom du bliver fanget i kraftig regn, og dine yndlingsskovsko vil tjene dig i mange år.

På kolde dage vil støvler med vinterindlæg være perfekte til at holde dine fødder varme selv ved de laveste temperaturer. Sats på dem, der er lavet af naturlige materialer, som desuden forhindrer ubehagelige lugte.

Om sommeren vil sko med en høj grad af ventilation være tyrens øje. I sådanne sko vil selv den varmeste varme ikke være et problem for dig! Hvis det er rigtig varmt, så vælg sandaler med tykke såler, som giver dig stabilitet og vedhæftning til jorden. Vi anbefaler især modeller med velcrostropper, takket være hvilke du perfekt kan matche skoene til foden.

Komfort frem for alt!

Selvom valget af sko til skoven er praktisk talt ubegrænset, skal du sætte komfort først. Du ønsker bestemt ikke at udvikle smertefulde vabler efter din gåtur. For at forhindre dette i at ske, skal du være opmærksom på at passe størrelsen på dine sko korrekt. Både overdimensionerede og for små sko vil gnide dine hæle, hvilket får ligtorne til at dannes. 

Vælg den rigtige størrelse og snør skoene rigtigt, så de passer perfekt til dine fødder. Husk at efterlade lidt plads til fingrene. Dette mellemrum skal være cirka bredden af ​​din tommelfinger.

Ud over den korrekte justering af skoene til skoven i området med tæerne, skal du være opmærksom på støtten af ​​hælen og anklerne. På denne måde forhindrer du mulige fald og skader.

Undgå disse modeller

Sko med åben tå er sidste udvej, hvis du skal en tur i skoven. Pas især på flip-flops og flip-flops, hvor du nemt kan forstuve din ankel eller brække tåen ved at snuble over en skåret stamme.

Ballerinaer eller loafers på en tynd sål vil heller ikke være en god idé. I sådanne sko vil du føle enhver ujævnhed, og en tur i skoven vil miste sin charme.

Vær forsigtig med hvide og lyse sko. Sådanne sko bliver meget hurtigere snavsede og er sværere at vedligeholde. Hvis du vil have dine skovsko til at tjene dig i mange år, så husk regelmæssig pleje. Efter hver tur i skoven skal du fjerne snavset med en fugtig klud eller en speciel skobørste. Husk, at det efterladte snavs udtørrer materialet, hvilket kan give grimme revner på fodtøjet.

Som du kan se, er valget af fodtøj til skoven ikke specielt kompliceret. Velsiddende sko vil give dig stabil støtte og fremragende vedhæftning til jorden. Takket være en ordentlig hård sål vil de beskytte dig mod fodsmerter og gøre en tur i skoven til en ren fornøjelse. Husk at tage et par nye sko på inden din første vandretur i skoven. På denne måde forhindrer du gnav og vabler, og du vil føle en fantastisk komfort under vandringen.